Tankkausjonossa seurattiin eilisiltana, miten Svetogorskin rajanylityspaikalla otettiin kiinni ilmeisesti luvaton rajanylittäjä, rajavartiosto ehti Suomen puolellakin varautua kiinniottoon

Anu Pakarinen

Lähtevä jono oli eilisiltana pysäyksissä noin 1,5 tuntia venäjän rajanviranomaisten kiinniotto-operaation vuoksi. Moni jonottaja luovutti ja kääntyi takaisin kotiin. Arkistokuva.

Imatran ja Svetogorskin välisessä tankkausjonossa seurattiin tiistai-iltana kello 23 aikaan venäläisten rajamiesten kiinniotto-operaatiota. Kyseessä oli ilmeisesti luvaton rajanylitysyritys.

Silminnäkijähavainnon mukaan Suomen ja Venäjän raja-asemien välillä juoksenteli noin parikymmentä venäläistä rajamiestä aseiden kanssa. Heillä oli mukanaan koira. Paikalle saapui kolme miehistönkuljetusautoa.

Jonkin ajan kuluttua kaksi rajamiestä kuljetti välissään pois tummahiuksista miestä. Hänen kenkänsä vietiin koiran haisteltaviksi. Mies kuljetettiin maastoautolla pois.

Lähtevä jono oli pysäyksissä koko operaation ajan eli noin 1,5 tuntia. Sen jälkeen jono alkoi vetää rivakasti.

Silminnäkijän palatessa oli Venäjän puolella aivan rajan pinnassa vielä kaksi venäläistä miehistönkuljetusautoa.

Myös Suomen puolella oli eilisiltana tieto mahdollisesta luvattomasta rajanylittäjästä, vahvistaa yleisjohtaja Aki Järvinen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

— Varauduimme luvattoman rajanylittäjän kiinniottoon ja lisäsimme partiointia alueella kello 21—23.30 välisenä aikana. Ylitystä ei kuitenkaan tapahtunut emmekä me tehneet kiinniottoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.