Päivähoidon palveluseteli ei innostanut uusia yrittäjiä — vain nykyiset yksityiset päiväkodit hakivat päivähoidon palvelusetelituottajiksi Lappeenrannassa

Edelleen on ratkaisematta, rakentaako kaupunki itse vai ei Kourulan ja keskustan uudet päiväkodit. Päätöksillä alkaa olla jo kiire.

Ensi elokuun alusta Lappeenrannassa tulee käyttöön päivähoidon palveluseteli. Uusia yksityisiä päiväkoteja ei hakenut palvelusetelituottajiksi.
Ensi elokuun alusta Lappeenrannassa tulee käyttöön päivähoidon palveluseteli. Uusia yksityisiä päiväkoteja ei hakenut palvelusetelituottajiksi.

Uusia yksityisiä päiväkoteja ei tule Lappeenrantaan vielä ensi elokuun alussa alkavalle kaudelle. Kaupunki ottaa tuolloin päivähoidossa käyttöön palvelusetelin.

Palvelusetelituottajiksi hakivat ainoastaan neljä nykyisin kaupungin ostopalvelupäiväkoteina toimivaa yksityistä päiväkotia.

Ja keskustan päiväkodista ei ole minkään näköistä ratkaisua mihinkään suuntaan. Päivi Virkki

— Tässä vaiheessa hakijoita oli neljä, ja ne olivat nämä meidän entiset yhteistyökumppanit. Eli ei siis mitään uutta, selvittää varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki.

Virkki huomauttaa, että setelituottajaksi voi ilmoittautua kuitenkin periaatteessa milloin vain.

— Eli voi olla, että tulee vielä uusiakin, mutta ei ehkä kovin nopealla aikataululla.


Palvelusetelin ideana on, että asiakas voi hakea vapaasti haluamaansa palvelusetelipäiväkotiin. Maksu on sama kun kaupungin omissa päiväkodeissa. Ilta- ja vuorohoitoa ei näissä päiväkodeissa tarjota.

Yksityisten paikkojen osuus ei ehkä kasvakaan

Ostopalvelupäiväkoteina toimivat nyt kristillinen päiväkoti Omenapuu, steinerpäiväkoti Tontuntupa, Mannerheimin lastensuojeluliiton Tirikan päiväkoti sekä pääomasijoitusyhtiön Touhula Tirilä.

Yksityisissä päiväkodeissa on noin 250 lasta eli 11 prosenttia kaikista päiväkodeissa olevista lapsista. Palveluseteleillä on tarkoitus tarjota enintään 20 prosenttia päivähoitopaikoista.

Virkki arvelee, että yksityisten tuottamien paikkojen osuus voi kasvaa, jos nykyiset tuottajat laajentavat toimintaansa.

Kourulan ja keskustan päiväkotien rakentaminen odottaa päätöksiä

Kaupunki varautui myös siihen, että yksityiset olisivat toteuttaneet joitakin kaupungin tulevia päiväkoti-investointeja. Yleensä palveluseteliyritykset haluavat toimia omissa tai yhteistyökumppaniensa tiloissa.

Päiväkoti 008.jpg

Päivi Virkki arvelee, että Kourulan päiväkotikoulun hankesuunnittelu on jo niin pitkällä, että se päiväkoti rakennetaan kaupungin omana työnä.

Päätöksiä ei kuitenkaan vielä ole tehty. Kourulan päiväkotikoulun pitäisi olla valmis ensi vuoden loppuun mennessä.

— Ja keskustan päiväkodista ei ole minkään näköistä ratkaisua mihinkään suuntaan.

Nykyinen Snellmanin päiväkoti pitäisi korvata uudella niin, että rakentaminen alkaisi ensi vuonna. Paikkaakaan ei ole vielä päätetty.