Lappeenranta ei aio luovuttaa lääkärikopterikiistassa ja on kutsunut ministeri Annika Saarikon vierailulle

Ari Torniainen aikoo puhua lääkärihelikopterin sijoituspaikasta ministeri Saarikon kanssa. Saarikko sanoi maanantaina, ettei sijoituspaikkaa ole vielä päätetty.

Katja Juurikko

Etelä-Karjala ja Kymenlaakso kiistelevät siitä, sijoitetaanko Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri Lappeenrantaan vai Uttiin. Arkistokuva.
Etelä-Karjala ja Kymenlaakso kiistelevät siitä, sijoitetaanko Kaakkois-Suomen lääkärihelikopteri Lappeenrantaan vai Uttiin. Arkistokuva.

Lappeenranta aikoo olla lääkärihelikopteriasiassa yhteydessä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoon (kesk.), sanoo kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Saarikko sanoi maanantaina Kouvolassa vieraillessaan, ettei Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikkaa ole vielä päätetty.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti aiemmin sijoituspaikaksi Lappeenrantaa. Mutta Saarikon mukaan jatkotyöskentely aloitetaan uusien tietojen pohjalta.

Jarvan mukaan kaupunki on kiinnostunut kuulemaan, minkälaisia lisätietoja tai -perusteluita helikopterin sijoituspaikka-asiassa on tullut. Lappeenranta on myös esittänyt vierailukutsun ministeri Saarikolle.

— Ei varmastikaan luovuteta. Meillä on erittäin vahva käsitys, että se pitää sijoittaa Lappeenrantaan ja siitä pidetään kiinni, Jarva sanoo.

Lappeenrantalainen kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) sanoo tekevänsä kaikkensa, että lääkärihelikopteri saadaan Lappeenrantaan.

Hän aikoo ottaa asian esille Saarikon kanssa.

— Haluan keskustella ministerin kanssa. Kysyn Lappeenrannan kaupunginjohtajaltakin, olisiko syytä ja toivon, että Lappeenranta kaupunkina lähestyisi ministeriä vielä, Torniainen sanoo.

Mika Strandén

 Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.
Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Lappeenrannassa on laajan päivystyksen sairaala

Kansanedustaja Ari Torniainen toivoo Etelä-Karjalan laajasti ajavan sijoituspaikaksi Lappeenrantaa.

Torniainen arvelee, että Saarikon puheet jatkotyöskentelystä liittyvät siihen, Kouvola ja Kotka sekä Kymenlaakson kauppakamari vaatineet, että lääkärihelikopteri on sijoitettava Uttiin.

Aiemmin Torniainen ja toinen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) lähettivät ministeri Saarikolle, pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.) kirjelmän, jossa vedottiin Lappeenrannan puolesta.

Torniaisen ja Kimmo Jarvan mukaan lääkärihelikopteri olisi toiminnallisesti järkevää sijoittaa Lappeenrantaan, koska täällä on laajan päivystyksen sairaala ja lääkäreitä helikopteriin.

— Lääkärihelikopterin sijoittamisella Lappeenrantaan pystytään saavuttamaan Savonlinnan ja Parikkalan alueet sekä laaja Saimaan alue, jonne on autolla erittäin hidasta päästä, Torniainen sanoo.

Minna Mänttäri

Ari Torniainen haluaa lääkärihelikopterin Lappeenrantaan.
Ari Torniainen haluaa lääkärihelikopterin Lappeenrantaan.

Päivitetty 29.10.2018 klo 16.55: Lisätty Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan kommentit., 17.05: Poistettu toisto toisesta kappaleesta.