Tilaajalle

Kun Etelä-Karjalasta löydetään loukkaantunut villieläin, vapaaehtoiset soittelevat sille ensiavun ja hoitopaikan — Lappeenrannan kaupungin valvontaeläinlääkäri pohtii, että pitäisikö valtionkin korvata eläinten hoitoja

Pyhtään lintuhoitolasta on ollut korvaamaton apu luonnonvaraisten eläinten hoidossa Etelä-Karjalassa. Jos hoitola lopettaa, vapaaehtoiset Etelä-Karjalassakin kuormittuvat entistä enemmän.

Minna Mänttäri

Mirkka Nousiainen työskentelee eläinsuojeluneuvojana  päivätyönsä ohessa ja saa eläinten auttamisesta vain pieniä kulukorvauksia. Menneellä viikolla yhdistyksen kautta hoitoon pääsi siili, joka selvisi juuri ja juuri syksyyn, mutta talven varalle sillä ei ollut tarpeeksi rasvaa. Luonnonvaraisten eläinten auttajilla on tietoa ja taitoa käsitellä villieläimiä niin, että ne eivät totu ihmisiin liikaa.
Mirkka Nousiainen työskentelee eläinsuojeluneuvojana päivätyönsä ohessa ja saa eläinten auttamisesta vain pieniä kulukorvauksia. Menneellä viikolla yhdistyksen kautta hoitoon pääsi siili, joka selvisi juuri ja juuri syksyyn, mutta talven varalle sillä ei ollut tarpeeksi rasvaa. Luonnonvaraisten eläinten auttajilla on tietoa ja taitoa käsitellä villieläimiä niin, että ne eivät totu ihmisiin liikaa.

Pyhtään lintuhoitolan lopetusuhka huolettaa myös eteläkarjalaisia luonnonvaraisten eläinten auttajia. Hoitolaan on täältäkin lähetetty paljon loukkaantuneina löydettyjä lintuja ja muita eläimiä toipumaan.