Etelä-Karjalassa ja koko Suomessa ei torstaina yhtään uutta koronatartuntaa

Lukas Pearsall

Eksoten infektiovastaanotto sijaitsee Armilassa. Arkistokuva.
Eksoten infektiovastaanotto sijaitsee Armilassa. Arkistokuva.

Suomessa ei ole löytynyt yhtään uutta varmistettua koronavirustapausta eilisen jälkeen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kyseessä on ensimmäinen päivä epidemian alun jälkeen, kun uusia tapauksia ei rekisteröidä.

THL kuitenkin muistuttaa, että tiedot päivittyvät tartuntarekisteriin aina viiveellä. Suomessa ei siis välttämättä ole vieläkään ollut yhtään päivää ilman tartuntaa, vaikkei niitä tänään kirjattu.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tartuntamäärä on pysynyt tämän viikon ajan 24:ssä. Myöskään sairaalahoidossa ei Eksoten alueella ole koronapotilaita.

Valtakunnallisesti keskiviikkona uusia tartuntoja varmistui 24. Kaikkiaan vahvistettuja tapauksia on Suomessa 6 911.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemanvapauksia on THL:n mukaan todettu keskiviikon jälkeen yksi. Kuolemantapauksia on nyt yhteensä 322.

Helsingin kaupunki tiedotti torstaina, että sen kouluissa on tapahtunut vain yksi uusi tartunta sen jälkeen, kun koulut avattiin toukokuun puolivälissä. Tartuntoja löytyi yhteensä yksitoista, mutta niistä kymmenen oli peräisin muualta kuin koulusta.

Tartunnalle ehti altistua 144 oppilasta ja 23 koulun henkilökuntaan kuuluvaa. Valtaosa heistä on jo päässyt pois karanteenista.

Uusimmat uutiset