Myllysaareen kaivataan uusia ideoita yritystoimintaan, uimalaitoksen kunto herättää keskustelua: "näyttää yleiseltä käymälältä" — Kerro meille, mitä sinä toivoisit Lappeenrannan pääuimarannalle

Kerro jutussa olevalla lomakkeella, miten sinä toivoisit Myllysaaren aluetta kehitettävän.

Kai Skyttä

Myllysaaren uimarannalla aurinkoa ottava Sanna Juutilainen pohtii, että kajakkien vuokraus voisi sopia alueelle, vaikka vastaavaa palvelua löytyykin hiekkalinnalta.
Myllysaaren uimarannalla aurinkoa ottava Sanna Juutilainen pohtii, että kajakkien vuokraus voisi sopia alueelle, vaikka vastaavaa palvelua löytyykin hiekkalinnalta.

Myllysaareen kaivataan edelleen uutta yritystoimintaa.

Keväällä, kun Flowpark Oy:n kiipeilypuisto oli lopettanut toimintansa Myllysaaressa, Lappeenrannan kaupunki tiedotti, että se toivoo uusia ennakkoluulottomia ideoita alueen kehittämiseen. Kesällä rannalle saatiinkin sup-lautojen vuokrausta.

— Tätä oli jo toissa kesänä kokeiluluonteisesti, mutta nyt siinä oli yrittäjä ihan sopimuksen kanssa, sanoo Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen.

Hän kertoo, että suppailun osalta halukkaita palvelun tarjoajia on useita, joten sup-lautoja on varmasti tarjolla myös ensi kesänä.

Aluelle kaivattaisiin edelleen uutta toimintaa. Koistinen huomauttaa, että Myllysaaren vetovoima on hyvin riippuvainen säistä ja tämä asettaa haasteita yrittämiselle.

— Olisi hyvä, jos alueelle löytyisi jotain, joka vetää väkeä kelistä riippumatta. Mutta mikä se jokin on? Sitä ei olekaan ihan helppo keksiä, Koistinen miettii.

— Isoa rakentamista tai investointia se ei kuitenkaan kestä. Varmaan joku vesiliikuntaan liittyvä olisi luonnollisin vaihtoehto.

Olisi hyvä, jos alueelle löytyisi jotain, joka vetää väkeä kelistä riippumatta. Mutta mikä se jokin on? Sitä ei olekaan ihan helppo keksiä. — Pasi Koistinen

Myllysaaren rantakalliolla aurinkoa ottava Sanna Juutilainen pohtii, että alueelle olisi mukava saada esimerkiksi kajakkeja, joita voi halutessaan vuokrata spontaanisti, suunnittelematta.

— Satamastahan niitä löytyy, mutta minusta tuntuu, että moni voisi haluta lähteä liikkeelle tästäkin, Juutilainen pyörittelee.

Kun Etelä-Saimaa uutisoi keväällä, että kaupunki kaipaa ideoita alueen kehittämisen, juttua kommentoineen lukijat toivoivat Myllysaareen polkuveneitä ja valvontakameroita.

Kai Skyttä

Myllysaaren uimaranta on lapsiystävällinen ja loiva.
Myllysaaren uimaranta on lapsiystävällinen ja loiva.

Myllysaaresta löytyy nyt uimalaitos hyppytorneineen, lapsille sopiva hiekkaranta, kelkkaliukumäki, lasten leikkipuisto, piknik-nurmi, rantakahvila, yleisösauna, kuntoilu- ja kiipeilyvälinealue, rantalentopallokenttiä, katukoripallokenttä, parkour-rata, soutajien ja melojien tukikohta sekä koirien uimapaikka.

Uusia urheilutapahtumia

Urheilutapahtumien osalta Myllysaareen on saatu hiljattain uutta toimintaa. Koistinen sanoo, että heinäkuun lopulla alueella pelattiin ensimmäistä kertaa iso kansallinen rantalentopalloturnaus. Lisäksi alueelle tulee lokakuussa kansallinen polkupyöräilytapahtuma, kun Hel CX Cupin osakilpailu ajetaan Kimpisestä Myllysaareen.

— Myllysaaren kesäjumpathan on vetäneet tosi hyvin porukkaa, Koistinen mainitsee.

Vuosikunnostus tulossa

Etelä-Saimaan Estarit-palstalla lukijat ovat toivoneet uimalaitoksen kunnostamista. Elokuussa lähetetyssä viestissä uimalaitoksen ulkonäköä verrattiin jopa pietarilaiseen yleiseen käymälään, ja virkistysaluetta kuvaillaan irvikuvaksi. "Voisiko puisto-osasto kunnostaa Myllysaaren?" viestissä kysellään.

Koistinen sanoo, että mitään suurempaa peruskorjausta ei ole suunnitteilla.

— Kun uimaranta rauhoittuu syksyllä, aletaan tehdä normaaleja vuosikunnostuksia. Rempallaan olevia paikkoja maalataan ja korjataan siltä osin kuin pystytään, määrärahojen puitteissa.

— Myllysaaren saunallehan tuli uusi laituri, jota on monta vuotta toivottu. Se valmistui tässä muutama viikko sitten.

Kerro oheisella lomakkeella, mitä sitä kaipaisit Myllysaareen.

Juttua on muokattu 30.8.2019 klo 10.30. Lisätty tietoa Estareista ja muutettu otsikkoa.