Mönkijä ja peräkärry vajosivat jäihin Imatran Haapasaaren edustalla — Kuljettaja selvisi pulikoimalla

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen arvion mukaan ajoneuvo makaa noin kymmenen metrin syvyydessä.

Mönkijä ja peräkärry vajosivat jäihin Imatran Haapasaaren edustalla — Kuljettaja selvisi pulikoimalla

Peräkärryllinen mönkijä upposi heikkoihin jäihin Imatran Haapasaaren edustalla torstai-iltana. Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello 19:ää, noin kilometrin päässä Lammassaaren venesatamasta pohjoisen suuntaan.

Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että henkilövahingolta vältyttiin. Kuljettaja oli tapahtumahetkellä yksin.

— Kuljettaja pulahti vedessä, mutta selvisi tilanteesta. Vaara oli olemassa isompaankin onnettomuuteen, vuoromestari Pekka Koho kertoo.

Kohon mukaan kuljettaja oli kävellyt märissä vaatteissa venesatamaan, soittanut kaverilleen ja mennyt kotiin. Kaveri oli puolestaan hälyttänyt paikalle pelastuslaitoksen.

Pelastuslaitoksen yksikön saapuessa paikalle mönkijä oli peräkärryineen vajonnut jäiden alle. Koho arvelee ajoneuvon makaavan noin kymmenen metrin syvyydessä.

— Peräkärry oli tyhjä ja mönkijässä on vain pieni määrä polttoöljyä, joten isoa riskiä ympäristövahingosta ei tällä hetkellä ole.

Kuljettaja saapui itse selvittämään tilannetta pelastuslaitoksen kanssa, käytyään ensin kotona vaihtamassa kuivat vaatteet ylleen.

— Hän oli hyvässä voinnissa. Huomenna hän alkanee suunnitella mönkijän ylösnostamista, Koho sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet