Poliisi kiinnostui Myllymäen frisbeegolfradan töhrimisestä – Seuran puheenjohtaja: ”Kyllä se on varta vasten kierretty”

Joonas Laine

Timo Mäntylä kertoo seuran tekevän rikosilmoituksen, ellei tekijä ilmoittaudu. Arkistokuva.

Myllymäen frisbeegolfradalla Lappeenrannassa on tehty ilkivaltaa viime viikon aikana. Toistaiseksi tuntematon tekijä on käynyt sotkemassa tussilla muun muassa radan korit, infotaulut, väyläopasteet ja ratakartan. Myös radalla olevia mainoksia on sotkettu ja alueella oleva roskakori on yritetty polttaa.

Rataa ylläpitävän frisbeegolfseuran, Willimiehen Disc Golf ry:n puheenjohtaja Timo Mäntylä kertoo, että ilkivalta huomattiin viime viikon perjantaina.

— Perjantaina niistä ilmoitettiin ensimmäistä kertaa, joten varmaan niihin aikoihin ne on tehty. Jollain liuotinohenteisella tussilla ne on sotkettu.

Radalle oli jo aiemmin ilmestynyt joihinkin koreihin vastaavan näköisiä töhryjä. Nyt kaikki korit on sotkettu. Mäntylän Facebookiin lataamista kuvista näkee, että radan kalustoon on kirjoitettu kirjaimet kog.

Mäntylä ei usko, että kyse olisi ohikulkijan päähänpistosta. Paikka on valikoitunut tarkoituksella.

— Radan pituudeksi tulee pari kilometriä väyliä pitkin kävellen. Kyllä se on varta vasten kierretty.

Facebookiin jakamiensa kuvien yhteydessä Mäntylä kertoo, että seura tekee asiasta rikosilmoituksen, ellei tekijä ilmoittaudu 22. maaliskuuta kello 19 mennessä sopimaan, miten asia hoidetaan. Mäntylä sanoo, että näin myös toimitaan.

— Kun määräaika tulee täyteen, teemme rikosilmoituksen. Poliisi tosin oli jo meihin yhteydessä.

Myllymäen rata on ympärivuotisessa käytössä, mutta kevään tullen pidentyvä päivä lisää käyttöä huomattavasti. Jos tekijää ei löydy korvaamaan aiheuttamaansa vahinkoa, jää ainoaksi vaihtoehdoksi siivota sotkut itse.

— Otetaan ainetta ja lähdetään hinkkaamaan. Koetimme jo putsata niitä liuotteella ja rätillä. Yhden väylän töhryjen puhdistamiseen menee noin 15 minuuttia. Se on muutaman tunnin homma muutamalta mieheltä.

Mäntylä sanoo, että tapaus harmittaa kovasti. Jos seura joutuu teettämään uudet mainokset, lasku kasvaa satoihin euroihin.

— Meillä on tapana tehdä kaikki itse. Rataa pidetään talkoovoimin kunnossa, ja joku ääliö käy sotkemassa paikat. Kyllähän tämä ottaa päähän.

Toistaiseksi tekijöistä ei Mäntylän mukaan ole mitään tietoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.