Kiinnostavat hakijat saivat haastattelukutsun koodinumerolla – Imatran ensimmäinen anonyymihaku johti Jonna Mielonen-Jumiskon valintaan

Viestintäasiantuntijaksi valittu Jonna Mielonen-Jumisko työskentelee tällä hetkellä LAB-ammattikorkeakoulun tiedottajana.

Jonna Mielonen-Jumiskon kotialbumi

Jonna Mielonen-Jumisko valittiin viestintäasiantuntijaksi anonyymihakuprosessin kautta.
Jonna Mielonen-Jumisko valittiin viestintäasiantuntijaksi anonyymihakuprosessin kautta.

Filosofian maisteri Jonna Mielonen-Jumisko on Imatran kaupungin uusi viestintäasiantuntija. Imatralainen työskentelee tällä hetkellä LAB-ammattikorkeakoulun tiedottajana ja aloittaa uudessa tehtävässään 1.syyskuuta.

Viestintäasiantuntijan hakuprosessi oli kaupungin ensimmäinen anonyyminä toteutettu haku. Hakijoiden nimet, iät ja muut henkilöllisyydestä paljastavat tiedot eivät olleet valinnan alkuvaiheissa käytettävissä.

– Kaikki henkilöllisyyteen liittyvät tiedot oli hakemuksista peitetty. Kun olin valinnut haastatteluvaiheeseen kiinnostavat henkilöt koulutuksen tai työkokemuksen perusteella, ilmoitin henkilöstöhallintoomme haluavani nämä henkilöt haastatteluun. Heidät oli merkitty hakemuksiin koodinumeroin, Imatran kaupungin viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen avaa hakuprosessia.

Haastatteluun valittujen hakijoiden hyväksyttyä haastattelupyynnön ja -ajan, kertoi henkilöstöhallinto viestintäjohtajalle heidän nimensä.

– Muiden hakijoiden nimiä en tiedä tänä päivänäkään, Hupli-Oinonen lisää.

Hakemuksia tehtävää kohtaan tuli kaikkiaan 19, joista kolme kutsuttiin haastatteluvaiheeseen.

"Aika ammattikorkeakoulukentässä on ollut oikeastaan yhtä muutosta"

Mielonen-Jumisko odottaa innolla syyskuussa alkavaa uutta työtehtävää. Työkenttä tulee laajenemaan ammattikorkeakoulun kohderyhmästä, mutta hän odottaa myös yhtäläisiä seikkoja.

– Viestintä on tärkeää, joten oikeastaan sisältötavat muuttuvat, Mielonen-Jumisko kertoo.

Mielonen-Jumisko aloitti työt silloisessa Saimaan ammattikorkeakoulussa vuonna 2015. Työvuosien varrelle on osunut monta muutosprosessia.

– Uskon, että törmäämme nykyisen työporukan kanssa jatkossakin, kun piirit ovat pienet. Aika on ollut opettavaista ja mielenkiintoista. Näiden vuosien aikana oli paljon erilaisia muutosprosesseja, Mielonen-Jumisko kertoo.