Jäähalli jakaa Lappeenrannan ehdokkaiden mielipiteet, lähiliikuntapaikat taas saivat huippusuosion vaalikoneessa

Mika Strandén

Jos vaaliehdokkaiden mielipiteillä on väliä, Kinnusen talo ja muut arvorakennukset säilyvät kaupunkikuvassa.
Jos vaaliehdokkaiden mielipiteillä on väliä, Kinnusen talo ja muut arvorakennukset säilyvät kaupunkikuvassa.

Etelä-Saimaan vaalikoneen perusteella vanhusten palveluihin saadaan lisää työntekijöitä ja maakuntakirjasto pysyy nykyisellä paikallaan. Vaalikoneeseen on vastannut 204 Lappeenrannan 346 kuntavaaliehdokkaasta. Vaalikone on nyt auki kaikille kiinnostuneille.

Uuden jäähallin rakentaminen jakaa vastanneiden kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet aika tasan puolesta ja vastaan. Sen sijaan peräti 96 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että lähiliikuntapaikkoja pitää lisätä ja kehittää.

Monista vaaliteemoista löytyy yllättävänkin suuri yksimielisyys.

92 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että vanhusten kotihoitoon ja hoivaan tarvitaan nykyistä enemmän hoitohenkilökuntaa asiakasta kohti.

Vaalikoneen perusteella Kinnusen talolla on hyvät mahdollisuudet säilyä kaupunkikuvassa. 92 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että keskustan arvokkaat rakennetun kulttuuriympäristön kohteet on suojeltava.

91 prosenttia vastaajista peruskorjaisi maakuntakirjaston nykyisellä paikallaan.

Koulujen ja päiväkotien ryhmäkokojen suurentamista vastusti 87 prosenttia vastaajista ja sama osuus ajattelee, että Kaukaan ja Pulpin koulut on peruskorjattava.

Sen sijaan muun muassa kaupunginorkesterin tarpeellisuus, päivähoito-oikeuden laajuus, ostopalvelujen käyttö sekä Valtakadun läpiajoliikenne Marian aukion kodalla jakoivat ehdokkaiden mielipiteitä.

Lue aiheesta lisää torstain Etelä-Saimaasta tai mobiilisovelluksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.