Hirvilupia myönnettiin enemmän kuin viime vuonna, koska hirvikanta kasvaa edelleen

Kai Skyttä

Hirvenmetsästyskausi alkaa tänä vuonna 14. lokakuuta.
Hirvenmetsästyskausi alkaa tänä vuonna 14. lokakuuta.

Kaakkois-Suomeen myönnettiin tulevalle metsästyskaudelle 2 802 hirven pyyntilupaa, kertoo Suomen riistakeskus. Lupia saatiin noin 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Lupamäärä suureni, koska hirviä on monella hirvitalousalueella entistä enemmän. Yhdellä pyyntiluvalla saa metsästää joko yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Riistakeskus arvioi tulevan kauden saaliin määräksi yli 3 000 hirveä.

Vuonna 2016 metsästettiin yhteensä 2 800 hirveä koko Kaakkois-Suomessa. Silloin käytössä oli 2 432,5 pyyntilupaa.

Metsästyksen jälkeiseksi hirvitiheystavoitteeksi on asetettu noin 3 hirveä tuhannelle hehtaarille.

Hirvenmetsästys alkaa tänä vuonna lokakuun 14. päivä ja päättyy joulukuun viimeiseen päivään.

Valkohäntäpeuroille myönnettiin tänä vuonna 530 lupaa. Viime vuonna metsästettiin 253 valkohäntäpeuraa Kaakkois-Suomessa, mikä on alueellinen vuotuinen ennätys.

Valkohäntäpeuroja saa metsästää syyskuun viimeisestä lauantaista tammikuun loppuun.

Kaakkois-Suomessa esiintyy myös metsäkauriita, mutta sen metsästykseen ei tarvita pyyntilupaa. Metsäkauriita pyydettiin viime metsästyskaudella 300 kappaletta, mikä myös on alueen uusi saalisennätys.

Metsäkauriita saa pyytää syyskuun alusta tammikuun loppuun. Lisäksi uroksia saa metsästää toukokuun puolivälistä kesäkuun 15. päivään.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.