Hurjasti taistellut Aleksi Ojala paras suomalainen kävelykisassa, valmentaja otti Aku Partasen tekniikkavirheen omaan piikkiinsä

FACUNDO ARRIZABALAGA

Aleksi Ojala eteni Buckinghamin palatsin edestä 50 kilometrin kävelykisassa.
Aleksi Ojala eteni Buckinghamin palatsin edestä 50 kilometrin kävelykisassa.

Turun Weikkojen Aleksi Ojala vastasi yleisurheilun Lontoon MM-kisojen päätöspäivän parhaasta suomalaissuorituksesta.

Ojala sijoittui 50 kilometrin kävelyssä lopulta 14:nneksi.

Kaikki tai ei mitään -taktiikalla kilpaileva Ojala taisteli pitkään kärkijoukossa, mutta joutui vaikeuksiin 30 kilometrin jälkeen ja taipui kamppailussa kuninkuusmatkan mitalisijoista. Matkan varrella Ojala joutui oksentamaan ja maalilla hänen jalkansa eivät kantaneet enää yhtään.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti ”Aku” Partanen kärsi hänelle epätyyllisesti tekniikkavirheestä, ja Partasen kisa päättyi hylkäykseen kolmen varoituksen seurauksena.

Ylen haastattelussa valmentaja Valentin Kononen otti suojattinsa huonon tekniikan omaan piikkiinsä. Konosen mukaan hänen olisi pitänyt pystyä huomaamaan virhe seuratessaan Partasen harjoittelua ja korjaamaan se.

Suomalaiskolmikon konkarille Jarkko Kinnuselle kilpailu oli myös vaikea. Kinnusen jalat painoivat, ja hän jäi kauas kärjestä. Arvokisakonkari oli maalissa 23:s.

50 kilometrin kilpailun voittanut Ranskan Yohann Diniz oli murskaavan ylivoimainen.

39-vuotias Diniz karkasi jo alussa muilta omille teilleen. Hänen voittoaikansa 3.33.11 on kaikkien aikojen toiseksi kovin aika 50 kilometrillä. Se jää Dinizin omasta ME-ajasta reilut puoli minuuttia.

Suomi ei saanut Lontoon MM-kisoista yhtään mitalia. Ojalan taistelun kanssa kisojen parasta suomalaisantia oli Tero Pitkämäen viides sija lauantai-illan keihäsfinaalissa.

Sunnuntain iltakisoissa ei ole mukana suomalaisurheilijoita.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.