Karhunmetsästys alkaa ensi tiistaina — Poikkeuslupia myönnettiin 20 Imatran ja Lappeenrannan lähiseuduille

Kaakkois-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä 24 poikkeuslupaa karhunmetsästykseen. Luvista 20 on Koillis- ja Raja-Kymen alueelle, ja neljä Keski-Kymen alueelle.

Kai Skyttä

Imatran ja Lappeenrannan lähiseuduille lupia myönnettiin saman verran kuin viime vuonna.
Imatran ja Lappeenrannan lähiseuduille lupia myönnettiin saman verran kuin viime vuonna.

Suomen riistakeskus myönsi tänä vuonna Kaakkois-Suomen alueelle yhteensä 24 poikkeuslupaa karhunmetsästykseen.

Poikkeusluvista 20 lupaa tuli Koillis-Kymen ja Raja-Kymen alueelle, ja neljä lupaa Keski-Kymen alueelle. Koillis- ja Raja-Kymen alueelle yhteislupia hakenut Teemu Kouhia kertoo, että kaikki luvat myönnettiin, mitä haettiin.

— Karhukanta on tällä hetkellä hyvä. Pentueita on tänä vuonna ollut tosi hyvin, hän sanoo.

Koillis-Kymen alueen muodostavat Imatran, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan riistanhoitoyhdistysten yhteislupa-alueeseen ilmoittautuneet metsästysseurat. Raja-Kymen alueeseen kuuluvat Joutsenon, Lappeenrannan sekä Ylämaan riistanhoitoyhdistysten metsästysseurat.

Kouhia kertoo, että he ovat alustavasti jo sopineet, kuinka 20 poikkeuslupaa jaetaan Koillis-Kymen ja Raja-Kymen kesken.

— Pyritään niin, että Koillis-Kymen alueelle tulisi 15 lupaa, ja Raja-Kymen alueelle jäisi viisi lupaa. Me kuitenkin katsotaan kauden mittaan, että miten rupeaa kaatumaan. Näin on kuitenkin alustavasti sovittu, hän kertoo.

Viime vuonna Kaakkois-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä 26 poikkeuslupaa. Näistä 20 kuului Koillis- ja Raja-Kymelle, ja kuusi Keski-Kymelle.

Karhun metsästyskausi alkaa 20. elokuuta, ja se jatkuu lokakuun loppuun.