Senaatti-kiinteistöt aloittelee oikeustalon suunnittelua Lappeenrantaan Teletalon paikalle

Mika Strandén

Teletalo on rakennettu 1950-luvulla Posti- ja telelaitoksen käyttöön. Se on määrä purkaa ja rakentaa tilalle Etelä-Karjalan oikeustalo.
Teletalo on rakennettu 1950-luvulla Posti- ja telelaitoksen käyttöön. Se on määrä purkaa ja rakentaa tilalle Etelä-Karjalan oikeustalo.

Oikeustalon rakentamisesta Lappeenrannan keskustaan päätetään tuonnempana. Ennen kuin päätös tehdään, Senaatti-kiinteistöt tekee talosta alustavaa suunnittelua.

Senaatti-kiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen kertoo, että asia valmistellaan tänä keväänä siihen pisteeseen saakka, että saadaan pohjaa investointipäätökselle ja talon vuokraamiselle.

Senaatti-kiinteistöt on jo pyytänyt tarjouksia oikeustalon suunnittelusta. Teletalon paikalle rakennettavaan oikeustaloon tulee tilat Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle sekä syyttäjänvirastolle. Myös käräjäoikeuden Imatran-yksikkö keskitetään taloon.

— Valmistelua tarvitaan, koska oikeustalo tulee keskelle kaupunkia ja paikalla on purettava rakennus, Reinikainen sanoo.

Investoinnista päättää Senaatti-kiinteistöjen hallitus, ja tilojen vuokraamisesta päättää oikeusministeriö.

Oikeustalon suunnittelu ja rakentaminen kestää Reinikaisen mukaan 2—2,5 vuotta siitä hetkestä, kun oikeusministeriö tekee päätöksen tilojen vuokraamisesta käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.