Lauritsalan koulun suunnittelun määrärahat löytyvät ensi vuoden talousarviosta — vielä ei tiedetä, korjataanko vai rakennetaanko uutta

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää maanantaina ensi vuoden budjetista, johon kuuluu myös Lauritsalan koulun 400 000 euron suunnitteluraha.

Mika Strandén

Lauritsalan koulusta tehtävä selvitys antaa muun muassa vastauksen, onko koululle miljoonalla eurolla tehdyt tiivistykset auttaneet vai olleet turhia. Sen jälkeen päätetään, rakennetaanko uusi koulu vai peruskorjataanko vanhaa.
Lauritsalan koulusta tehtävä selvitys antaa muun muassa vastauksen, onko koululle miljoonalla eurolla tehdyt tiivistykset auttaneet vai olleet turhia. Sen jälkeen päätetään, rakennetaanko uusi koulu vai peruskorjataanko vanhaa.

Sisäilmaongelmista kärsineen Lauritsalan koulun suunnittelua aikaistetaan. Koulun tilan selvittämiseen ja suunnitelmien tekemiseen on varattu Lappeenrannan kaupungin ensi vuoden budjetissa 400 000 euroa.
Aiemmin suunnittelurahaa oli jaettu 200 000 euroa kahdelle seuraavalle vuodelle, mutta Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti yksimielisesti aikaistaa suunnitelua ja selvitystyötä.
— Selvitysten jälkeen tehdään päätös, rakennetaanko uusi koulu vai peruskorjataanko vanha ja milloin rakentaminen aloitetaan. Tällä hetkellä rakentamisvuodeksi on määritelty 2020, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.).

Valtuustossa käytettäneen puheenvuoroja niin kouluista kuin jäähallista

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto käsittelee ensi maanantain kokouksessaan vuoden 2018 Lappeenrannan talousarvioesitystä. Lauritsalan koulun aikaistetut suunnittelurahat ovat mukana esityksessä.
Sen lisäksi, että valtuusto päättää ensi vuoden rahoista, laadittu talousarviosuunnitelma ulottuu kuluvan valtuustokauden loppuun eli vuoteen 2021 asti.
Kakkola arvelee, että 2018 talousarvioesitys voi mennä läpi sellaisenaan, mutta puheenvuoroja varmasti käytetään niin koulujen kuin monitoimijäähallinkin rakentamisesta.
— Kaupungilla on tiedossa paljon investointeja, mutta säästämisessäkin pitää olla järki. Ei voi ajatella, että rakennetaan isoja kouluja, joihin lapset sitten lennätetään, Kakkola sanoo.
Esimerkiksi hän ottaa Joutsenon tilanteen. Kakkolan mielestä Pulpin koulua ei pidä lakkauttaa ja kuljettaa lapsia viiden kilometrin päähän Joutsenon keskustaan. Kakkolalla on mittatikku koulumatkoihin.
— Kouluun pitää päästä omin voimin.

Kesämäki peruskorjataan

Ensi vuonna käynnistyvät Hovinpellon ja Kourulan päiväkotien uudisrakennushankkeet sekä Kesämäenrinteen koulun ja urheilutalon peruskorjaukset.
Syksyyn mennessä tehdään selvitys monitoimijäähallista, ja päätökset jäähallin rakentamisesta on tarkoitus tehdä ensi vuoden loppuun mennessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat