Eksoten valtuutettu teki kunnallisvalituksen hallinto-oikeuteen Vesteris-jupakkaan liittyvästä päätöksestä

Kati Pullinen

Eksoten valtuutettu Liisa Terävä (sd.) on tehnyt kunnallisvalituksen Eksoten valtuuston kesäkuisesta päätöksestä. Kuvituskuva.
Eksoten valtuutettu Liisa Terävä (sd.) on tehnyt kunnallisvalituksen Eksoten valtuuston kesäkuisesta päätöksestä. Kuvituskuva.

Liisa Terävä on tehnyt Itä-Suomen hallinto-oikeuteen kunnallisvalituksen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) valtuuston päätöksestä olla asettamatta tilapäistä valiokuntaa tutkimaan tarkastuslautakunnan ja Eksoten arviointipäällikön päätöksentekoa.

Terävä (sd.) on Eksoten valtuutettu. Hän teki valtuuston kokouksessa kesäkuussa aloitteen, että Eksoten hallitus tai valtuusto perustaisi tilapäisen valiokunnan selvittämään, ylittivätkö arviointipäällikkö ja tarkastuslautakunta toimivaltuutensa tehdessään tutkintapyynnön poliisille ja käynnistäessään selvitystyön Eksoten hallituksen silloisen puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen (sd.) asemasta.

Kokouksessa kokoomuksen Irma Hujanen esitti, ettei valiokuntaa perusteta.

Hujasen esitys voitti lukemin 83,25–36,75. Äänestystulos perustuu kuntakohtaisiin äänimääriin.

Terävä vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan valtuuston päätöksen kuntalain vastaisena. Hänen mukaansa tarkastuslautakunnalla ei ollut toimivaltaa asiassa, vaan se oli Eksoten hallituksella.

Kunnallisvalitus on Kuntaliiton mukaan ensisijainen keino hakea muutosta valtuuston päätökseen. Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä kunnallisvalituksen voi tehdä asianosainen, kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen.