Pitkään remontoitu ravintola aukeaa Ainonkadulle — Aluksi avataan vain alakerta: "Talvella ranta on vähän haasteellinen, kun ei ole ihmisvirtoja"

Ravintola Nautilus tarjoilee keittiöpäällikkö Jukka-Pekka Hotin mukaan modernia ruokaa.

Marleena Liikkanen

Ainonkadun ravintolaa on remontoitu vuodesta 2016. Kuluvan vuoden syksyllä työt olivat jo loppusuoralla. Arkistokuva.

Lappeenrannan Ainonkadulla pitkään remontoitavana ollut ravintola avaa ovensa noin kahden viikon kuluttua. Ravintola Nautiluksen keittiöpäällikkö Jukka-Pekka Hotti kertoo, että tarkka avajaispäivä riippuu siitä, miten kaikki saadaan valmiiksi.

— Teemme vielä sisustushommia, ruokalistaa suunnitellaan ja tehdään koeannoksia.

Ravintolaa on remontoitu huolella, sillä sen venäläiset omistajat ostivat vanhan asuinrakennuksen vuonna 2015 ja hakivat lupaa muuttaa sen ravintolakiinteistöksi. Remontti Ainonkatu 35:ssä sijaitsevassa rakennuksessa on kestänyt reilusti yli kaksi vuotta.

— Remonttia on tehty rahaa säästämättä.

Hotti kertoo, että ravintolan suunnitellut arkkitehti on piirtänyt sen laivan muotoon.

— Idea on, että ravintola on kuin laiva. Laivaelementtejä tulee myös sisustukseen.

Lappeenrannan museot

Aiemmin rakennus toimi Lappeenrannan seurakunnan pappilana. Valokuva on tuntemattoman valokuvaajan ottama joskus vuosina 1950–1955. 

Aluksi avataan vain alakerros

Ravintola Nautilus tulee Hotin mukaan tarjoilemaan modernia ruokaa. Lounasannosten tarjoilu on tarkoitus aloittaa kesällä. Alkuun ravintola toimii iltaravintolana.

— Voisi sanoa, että ruoka on skandinaavisen tyyppistä, mutta emme hirtä itseämme tiukasti mihinkään ruokasuuntaukseen. Teemme ruokaa modernisti.

Nautilus sijaitsee Saimaan rannalla, joten kala tulee näkymään ruokalistalla. Hotti sanoo Nautiluksen tavoittelevan ihmisiä, jotka haluavat syödä hyvää ruokaa hienossa miljöössä.

Alkuun ravintola toimii vain rakennuksen alakerrassa, jonne on tulossa 70–80 asiakaspaikkaa. Päätös johtuu osin talvikaudesta, joka on sataman reunalla olevalle ravintolalle haastavaa aikaa.

— Emme ole tehneet ennakkomarkkinointia, eikä ole tarkoitus tehdäkään. Sijainnin puolesta kesä on parasta myyntiaikaa. Talvella ranta on vähän haasteellinen, kun ei ole ihmisvirtoja. Yritämme saada mahdollisimman paljon tilaustoimintaa ja saamaan lisätuloa sieltä.

Ravintolan venäläisomistajien on tarkoitus markkinoida ravintolaa myös Venäjän puolella, mutta venäläiset eivät ole erityisenä kohderyhmänä.

Myöhemmin avattavaan ravintolan toiseen kerrokseen tulee 40–50 asiakaspaikkaa ja terassille noin 70 paikkaa.

Mika Strandén

Rakennuksen Ainonkadun puoleinen kaari ja takaosan lisäsiipi rakennettiin vuonna 1989. Arkistokuva.

Kitchenistä keittiöpäälliköksi Nautilukseen

Jukka-Pekka Hotti on ollut viime aikoina kiireinen mies. Työt Nautiluksen parissa alkoivat vapaa-ajalla noin kuukausi sitten. Samalla hän on yhä työskennellyt aiemmassa leipätyössään ravintola Kitchenissä.

— Olen ollut avustamassa, hoitanut lupa-asioita kuntoon. Maanantaina aloitin virallisesti työt heidän kanssaan.

Hotti sanoo siirtyneensä Kitchenistä Nautilukseen, koska paikka oli houkutteleva miehen oman urakehityksen kannalta.

— Saan suunnitella ja toteuttaa itse, eikä tarvitse tehdä jonkun muun suunnittelemaa. Tämä on hieno mahdollisuus päästä oppimaan uutta. Keittiötyö on myös raskasta, pitää yrittää päästä johtotasoonkin kiinni.

Uusimmat uutiset