Traficomin yt-neuvottelu koskee Lappeenrannassa 22 henkilöä, toimipiste ei ole uhattuna

Katja Juurikko

Traficom on suurelle yleisölle tuttu muun muassa ajoneuvoverolapuista.
Traficom on suurelle yleisölle tuttu muun muassa ajoneuvoverolapuista.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa 2. joulukuuta lähes koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut.

Viraston Lappeenrannan toimipisteessä työskentelee 22 henkilöä. Heidän toimenkuvansa liikennesektorilla ovat muun muassa ilmailun, merimittauksen ja merikikartoituksen sekä joitakin tieliikenteen ja raideliikenteen tehtäviä.

– Koko henkilöstö kuuluu yt-neuvotteluiden piiriin, mutta alueellisten toimipisteiden määrään ei ole esitetty vähennystä, kertoo vt. johtaja Saara Punkka Traficomista, sen strategia- ja ohjaustoimialalta. Hän vetää puheenjohtajana yt-neuvotteluita.

Tavoitteena on tasapainottaa viraston taloustilannetta, turvata viraston perustehtävien jatkuvuus sekä palvelut kansalaisille ja organisaatioille, Traficom kertoo tiedotteessaan.

Koronan vaikutuksesta viraston tulokertymän ennakoidaan alenevan vuosina 2020–2021, ja pandemian arvioidaan vaikuttavan liikennesektoriin merkittävästi ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan.

Mahdolliset henkilöstövähennykset kohdistuisivat suunnitelmien toteutuessa enintään 120 henkilöön.

Henkilöstökustannusten lisäksi yt-neuvotteluissa haetaan säästöjä myös muista kohteista esimerkiksi toimintatapoja tehostamalla ja prosesseja kehittämällä. Yt-neuvotteluissa ei esitetä muutoksia alueellisten toimipisteiden määrään.

Traficomissa työskentelee 974 asiantuntijaa 15 paikkakunnalla.