”Tuotantotekniset syyt” siirsivät Matin ja Tepon konsertin tuhansia katsojia vetävästä Kisapuistosta Lappeenranta-saliin — Järjestäjän mukaan liput ovat menneet hyvin kaupaksi

Konsertin järjestäjä sanoo, että konserttia ei ehdittäisi rakentaa Kisapuistoon vaaditussa ajassa ja jäänpeittomattojen kanssa on tehty virhearvio. Kisapuiston mukaan muualta tuotavia mattoja ei uusien jäänpeittolevyjen vuoksi enää tarvita.

Matti ja Teppo päättävät uraansa Lappeenranta-salissa.
Matti ja Teppo päättävät uraansa Lappeenranta-salissa.

Matin ja Tepon Viimeinen konserttikiertue -nimellä kulkevan kiertueen Lappeenrannan-keikka 2. marraskuuta on siirretty Kisapuiston jäähallista Lappeenranta-saliin. Järjestäjän mukaan taustalla ovat ”tuotantotekniset syyt”.

Konsertin tuotannosta vastaavan RH-Entertainmentin promoottori Marko Riihelä kertoo, että keikkaa ei ehdittäisi rakentaa vaaditussa ajassa. Sen lisäksi on ”muita tuotannollisia seikkoja”, kuten muualta vuokrattavien jäänpeittomattojen kanssa sattunut virhearvio.

— Jäänpeittojen hoitaminen olisi tullut maksamaan niin paljon, katsoimme, että tässä tilanteessa se on helpompi siirtää.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että konserttiliput ovat menneet hyvin kaupaksi ja tapahtuma olisi joka tapauksessa siirretty toiseen paikkaan. Myös Kisapuiston yleiset olot vaikuttivat päätökseen.

— Saimme jonkin verran asiakaspalautetta, että siellä on jumalattoman kylmä, Riihelä sanoo.

Saimme jonkin verran asiakaspalautetta, että siellä on jumalattoman kylmä. — Marko Riihelä

Päätös Matin ja Tepon konsertin siirrosta Lappeenranta-saliin on tehty jo lokakuun alussa, ja nyt se on Riihelän mukaan lähes loppuunmyyty. Hän ei halua spekuloida, mikä tapahtumapaikaksi olisi valikoitunut, jos lippuja olisi jo aiemmin myyty vielä enemmän.

Jäähalliin olisi mahtunut tuhansia katsojia, joskaan Riihelä ei usko, että katsomoa olisi myyty aivan loppuun. Myös muita tilavaihtoehtoja pohdittiin, mutta 621 katsojaa vetävään Lappeenranta-salin valintaan vaikutti hänen mukaansa ennen kaikkea tilan tyylikkyys.

RH-Entertainmentin järjestämä Raskasta joulua -kiertue pysähtyy näillä näkymin suunnitellusti Lappeenrannan Kisapuistossa 30. marraskuuta.

Kisapuistolla on nykyään omat jäänpeittolevyt

Kisapuiston liigahalli on tänä vuonna hankkinut lämpöä eristävät jäänpeittolevyt, jotka mahdollistavat sen, ettei muualta tuotavia mattoja tai levyjä enää tarvittaisi. Palvelu nostaa tilavuokrauksen hintaa, mutta se mahdollistaa konserttijärjestäjien tulon valmiille lattialle.

Kisapuiston kunnossapitotyönjohtaja Jarmo Tynkkynen arvioi yleisellä tasolla, että katsojia pitäisi olla useita tuhansia, jotta konsertin järjestäminen olisi taloudellisesti kannattavaa.

Uusilla levyillä Kisapuisto varautuu monenlaisten tapahtumien järjestämiseen. Tynkkysen mukaan ne sopivat myös mahdollisiin tuleviin Lappeenrannan jäähalliratkaisuihin ja niitä voidaan vuokrata myös muille halleille. Levyjen päällä on esimerkiksi valittu keskustan uusi puheenjohtaja viime syyskuussa.

— Kunnolliset jäänpeittolevyt on vain kolmella—neljällä hallilla Suomessa tällä hetkellä, sanoo Tynkkynen.