Poliisi valvoi Kuutostien tietyömaiden liikennettä — 16 ylinopeussakkoa ja 11 korttia hyllylle

Kai Skyttä

Kuutostien tiistaisessa ratsiassa jaettiin 16 ylinopeussakkoa. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisi jakoi 16 ylinopeussakkoa tiistaina Kuutostiellä Taavetissa. Lisäksi tietyömaan kohdalla suoritetussa nopeusvalvonnassa kuusi ajokorttia lähti hyllylle.

Ratsia oli osa tietyömaan työ- ja liikenneturvallisuuspäivää. Valvontaa tehtiin Taavetissa aamupäivällä kahden tunnin ajan kahdessa eri paikassa, joissa oli aktiivista työmaatoimintaa.

Sakkoihin ja ajokorttien perutuksiin johtaneet ylinopeudet olivat olleet suuruudeltaan 38-48 kilometriä tunnissa. Valvottujen alueiden nopeusrajoitukset olivat kolmenkymmenen ja kuudenkymmenen kilometrin välillä.

Nopeusvalvontaa oli tehty myös sunnuntaina Kären kylän kohdalla, ja tuolloin tunnin aikana poliisi otti viisi korttia hyllylle.

Ylinopeudet olivat olleet reippaita, sillä 80 kilometrin rajoitusalueella kaikkien kuljettajien nopeus oli ollut yli 130 kilometriä tunnissa. Kyseisen tieosuuden nopeusrajoitus pysyy alennettuna, kunnes se on täysin valmistunut.

Poliisi vetoaa ihmisiin, että tietyömaiden nopeusrajoituksia noudatettaisiin.

— Autoilijoiden pitäisi ymmärtää, että tietyömaalla työntekijät eivät ole paikalla turhaan. He ovat tekemässä meille uutta turvallista tietä, nopeuksia valvonut ylikonstaapeli Pertti Karvonen sanoo.

Nopeusvalvontaa tullaan jatkamaan erityisesti tietyömaiden kohdalla. Samalla poliisi muistuttaa, että juhannuksen viettoon lähtevät autoilijat varaavat riittävästi aikaa ja malttia liikenteeseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.