Lappeenrannassa työttömiä on 718 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna, työttömyys on laskussa koko Kaakkois-Suomessa

Uusia avoimia työpaikkoja on Lappeenrannan seudulla 12 prosenttia enemmän, mikä tarkoittaa 58 uutta avointa työpaikkaa.

Soila Puurtinen

Koko Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on vähentynyt kaikissa ammattiryhmissä, mutta eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä. Arkistokuva.
Koko Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on vähentynyt kaikissa ammattiryhmissä, mutta eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä. Arkistokuva.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Karjalassa jälleen. Työttömiä työnhakijoita on Etelä-Karjalassa 13,7 prosenttia vähemmän viime vuoden heinäkuun loppuun verrattuna, kertoo Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus). Koko Kaakkois-Suomessa työttömiä oli liki 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna näihin aikoihin.

Kaakkois-Suomessa eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa. Lappeenrannassa oli heinäkuussa 2017 työttömiä työnhakijoita 4 969, kun taas tämän vuoden heinäkuussa vastaava luku on 4 251 eli 718 vähemmän.

Imatralla vastaavasti työttömiä työnhakijoita oli 256 henkilöä vähemmän.

Viimeeksi työttömien määrän romahtamisesta uutisoitiin kesäkuussa.

Koko Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on vähentynyt kaikissa ammattiryhmissä ja kaikilla koulutusasteilla, mutta eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä. Pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuun lopussa 28 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 12 prosentilla.

Lappeenrannan seudulla uusia avoimia työpaikkoja on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, mikä tarkoittaa 58 uutta avointa työpaikkaa. Imatralla määrä nousi 53 prosentilla, ja koko Kaakkois-Suomessa 45 prosentilla.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja on ilmoitettu myyjille, toimisto ja laitossiivoojille, myyntiedustajille, puhelinja asiakaspalvelukeskusten myyjille sekä maatalous ja teollisuuskoneasentajille ja korjaajille.