Savitaipale teki jälleen alijäämäisen talousarvioesityksen

Asukaskohtainen velkamäärä kasvaa ja verotus kiristyy. Palvelut pidetään nykytasolla.

Mika Strandén

Talousarvioesityksen mukaan Savitaipaleen kunnalla on ensi vuonna 191 päätoimista työntekijää. Se on 33 työntekijää vähemmän kuin vuoden 2017 talousarviossa.
Talousarvioesityksen mukaan Savitaipaleen kunnalla on ensi vuonna 191 päätoimista työntekijää. Se on 33 työntekijää vähemmän kuin vuoden 2017 talousarviossa.

Ensi vuotta koskeva Savitaipaleen talousarvioesitys on tehty edellisvuosilta tutulla kaavalla. 0,9 miljoonan euron vuosikate ei riitä kattamaan poistoja, ja tilikauden tulos jää noin 300 000 euroa alijäämäiseksi. Palvelut pysyvät kuitenkin kutakuinkin entisellään.

Myös velkaa riittää jokaiselle asukkaalle. Kuluvan vuoden talousarviossa kunnan lainamäärä asukasta kohden on 1 759 euroa, ensi vuonna vastaava luku nousee 2 150 euroon.

Verotulojen ennakoidaan kasvavan 12,3 miljoonaan euroon osittain kunnallisveroon tehdyn puolen prosenttiyksikön korotuksen ansiosta. Toteutuessaan tämä merkitsisi 3,5 prosentin kasvua vuoteen 2017 verrattuna. Toimintatuottoihin ja -kuluihin ennustetaan pientä laskua.

Kaukolämmön ja veden voimassa oleviin hintoihin on tulossa pieniä muutoksia. Myös venepaikkamaksujen ajanmukaisuutta tutkitaan kevään kuluessa.

Investoinneissa keskitytään terveysaseman väistötilojen järjestämiseen sekä jätevedenpuhdistamon saneeraukseen. Pappilanrannan laitureita laajennetaan, valokaapeliverkon rakentaminen jatkuu, ja kunta varautuu asvalttitöihin keskustassa ja Marttilassa.

Nettoinvestointeihin on tarkoitus käyttää 2,1 miljoonaa euroa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut