Renkaat ja vanteet kansainvälisiin käsiin — Suomen Euromaster osti Vuoksen Kumin liiketoiminnan

Palvelupisteet jatkavat toimintaansa entisissä paikoissaan, ja Vuoksen Kumin henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Euromasterille.

kai skyttä

Antti Ikävalko tasapainotti talvirengassarjaa asiakkaalle Vuoksen Kumin Vuoksenniskan liikkeessä syyskuussa 2015. Arkistokuva.
Antti Ikävalko tasapainotti talvirengassarjaa asiakkaalle Vuoksen Kumin Vuoksenniskan liikkeessä syyskuussa 2015. Arkistokuva.

Suomen Euromaster Oy on ostanut keskiviikkona 13. kesäkuuta solmitulla kaupalla Vuoksen Kumin liiketoiminnan.

Kaupan myötä̈ Vuoksen Kumin liiketoiminta siirtyy kokonaisuudessaan Suomen Euromasterille heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Imatran Vuoksenniskalla ja Lappeenrannassa sijaitsevat palvelupisteet pysyvät entisillä paikoillaan, ja jatkavat toimintaansa Euromaster-palvelupisteinä.

Myös Vuoksen Kumin henkilökunta siirtyy Euromasterin palkkalistoille vanhoina työntekijöinä, samoin sen aiemmat omistajat Hannu Martti ja Juha Alatalo.

Puolen vuoden prosessi

Yrityskaupan hierominen oli noin puoli vuotta kestänyt prosessi, kertoo Martti, mutta ei paljasta oliko prosessi lähtöisin Vuoksen Kumin vai Euromasterin suunnasta.
— Kun näin iso yritys on kiinnostunut meistä, olemme tietenkin otettuja. Ja meidän on ollut pakko tehdä jotain oikein.

Martti uskoo, että yrityskauppa näkyy asiakkaiden suuntaan ennenkaikkea laajamittaisempina palveluina. Renkaiden, vanteiden ja niihin liittyvien palvelujen lisäksi autoilijoille voi jatkossa olla tarjolla muunkinlaisia palveluita.

Suomen Euromaster puolestaan vahvistaa yrityskaupalla asemiaan Etelä-Karjalassa.
— Olemme pitkään kartoittaneet mahdollisuuksia vahvistaa jalansijaamme ja palvelukykyämme Etelä-Karjalan alueella. Jatkamme liiketoimintaamme Vuoksen Kumin tiloissa ja suunnittelemme myö̈s laajennuksia palvelukapasiteetin varmistamiseksi, toteaa Carl Segercrantz, Suomen Euromaster Oy:n toimitusjohtaja tiedotteessa.

Yli 70-vuotias yritys

Vuoksen Kumi on alkujaan vuonna 1947 perustettu yritys. Martti ja Alatalo ovat pyörittäneet sitä vuodesta 2007.

Euromaster puolestaan on Michelin-konserniin kuuluva rengas- ja autohuoltoalan yritys. Sillä on toimintaa kymmenessä Euroopan maassa. Suomessa Euromasterilla on yli 80 toimipistettä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet