Miikko Oikkonen: ”Sopimukset estävät brassailemasta, miten hienosti Sorjonen maailmalla matkaa.”

Yle

Ville Virtasen esittämä Kari Sorjonen tulee jatkossa tutuksi muun muassa Yhdysvalloissa.
Ville Virtasen esittämä Kari Sorjonen tulee jatkossa tutuksi muun muassa Yhdysvalloissa.

Lappeenrannassa kuvatulla televisiosarja Sorjosella on vientiä. Parasta aikaa sitä esitetään Saksan ja Hollannin televisioissa nimellä Bordertown. Tämän vuoden aikana sarja alkaa vielä useassa muussakin maassa.

— Maiden, kanavien ja aikataulujen lanseeraus on kunkin kanavan omassa hallinnassa, joten tiedot tulevat julki aikanaan heidän kauttaan ja heidän parhaaksi katsomalla tavalla. Sopimukset estävät meitä nyt brassailemasta, miten hienosti Sorjonen maailmalla matkaa, Sorjosen käsikirjoittaja ja ohjaaja Miikko Oikkonen kertoo.

Fisher Kingin mukaan Sorjonen on myyty lähes 40 maahan. Oikkonen painottaa, että draamasarjojen kohdalla esitysjänteet saattavat kestää jopa vuosia. Esimerkiksi Silta-sarja näytettiin Ruotsin televisiossa vuonna 2011 ja ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2013 sekä useassa Euroopan maassa vasta vuonna 2014.

Oikkonen olettaa, että Sorjosenkin matka ympäri maailmaa on vasta alkamassa ja uusia esitysmaita sekä kanavia tulenee mukaan vielä neljän tai viidenkin vuoden päästä.

— Jännittävää on nyt kuulla ja nähdä, miten muut maat ja kulttuurit Sorjosen ottavat vastaan. Kotimainen rikosdraama ei ole juurikaan vielä näkynyt suurille yleisöille rajojemme ulkopuolella, joten ensimmäistä kertaa heillä on mahdollisuus nähdä tämän lajityypin suomalaista sisältöä.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto