Vesilasia valmistava Evonik käy yt-neuvotteluja Taavetin tuotantolaitoksella

Evonikilla on Taavetissa 22 työntekijää. Yt-neuvottelujen ennakoidaan päättyvän huhtikuussa.

Matti Riihelä

Evonik Silica Finlandilla on tuotantolaitos Taavetissa. Arkistokuvassa tuotantolaitos on vielä J.M. Huber Finlandin nimellä.
Evonik Silica Finlandilla on tuotantolaitos Taavetissa. Arkistokuvassa tuotantolaitos on vielä J.M. Huber Finlandin nimellä.

Evonik Silica Finland käy yt-neuvotteluja vesilasia valmistavalla Taavetin tuotantolaitoksellaan. Yhtiöllä on Taavetissa 22 työntekijää.

– Meillä on neuvottelut käynnissä, ja ne etenevät omaa tahtiaan huhtikuulle. Siellä jossain kohtaa tehdään päätökset, Evonik Silica Finlandin toimitusjohtaja Riitta Joronen kertoo.

Neuvottelut ovat alkaneet helmikuussa. Neuvottelujen syytä Joronen ei voi avata.

– Syy paljastuu sitten aikanaan päätöksen mukana.

Evonik Silica Finlandilla on tuotantolaitokset Taavetissa ja Haminassa. Yt-neuvottelut koskevat pelkästään Taavetin tuotantolaitosta.

Yhtiö valmistaa Taavetissa vesilasia eli natriumsilikaattia ja liuossilikaattia.

– Vesilasi on lasimursketta. Sen pääraaka-aineet ovat kvartsihiekka ja sooda. Tehtaalla on 1 400-asteinen uuni, jossa kvartsihiekka ja sooda muodostavat tällaista lasia, jota vesilasiksi kutsutaan, Joronen kertoo.

Jos vesilasia liuotetaan, siitä tulee liuossilikaattia, jota käytetään muun muassa paperiteollisuudessa.

Taavetissa valmistettava vesilasi menee pääasiassa yhtiön omaan käyttöön muun muassa Haminassa, jossa valmistetaan hammastahnan raaka-aineita sekä paperin täyteaineita.

Asiasta kertoi ensin Luumäen lehti.

Muokattu 27.2.2020 klo 19.30. Täsmennetty kuvatekstissä yhtiön edellistä nimeä ja tekstissä liuossilikaatin käyttökohdetta.