Lappeenrannan seudulla 1 029 työtöntä sai töitä — Etelä-Karjalassa työttömyys väheni koko maata ripeämmin

Työttömien työnhakijoiden ja pitkäaikaistyöttömien määrä pieneni edelleen ja avoimien työpaikkojen määrä kasvoi.

Katja Juurikko

Työttömyys on edelleen hellittämään päin.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä pieneni eniten Lappeenrannan seudulla Kaakkois-Suomessa. Työttömien määrä väheni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa, kuitenkin eniten eli 1 049 työttömällä (21 prosenttia) Lappeenrannan seudulla.

Lappeenrannan kaupungin alueella työttömyydestä pääsi 916 henkilöä ja Imatralla 342. Korkein työttömyysaste oli Rautjärvellä (13,5 %) ja matalin Taipalsaarella (6,6 %).

Uusia työpaikkoja oli Kaakkois-Suomessa tarjolla 30 prosenttia (450 työpaikkaa) enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikkojen määrä kasvoi eniten Kotka-Haminan ja Kouvolan seuduilla.

Pitkäaikaistyöttömiä oli lokakuun lopussa 33 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Nuorten työttömyyden lasku jatkuu, mutta hiukan aiempaa hitaammin.

Tarjolle tullut etenkin myyjien, mainosten jakajien ja myyntiedustajien paikkoja

Kaakkois-Suomessa oli lokakuun lopussa 14 924 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 3 305 henkilöä. Etelä-Karjalassa työttömyys väheni 19,8 prosenttia ja Kymenlaaksossa 16,9 prosenttia.

Koko maassa työttömänä oli 230 141 henkilöä eli 15,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kaakkois-Suomessa oli 10,8 prosenttia.

Eniten työttömyys laski rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä ( 779 henkilöä). Myös palvelu- ja myyntityöntekijöillä työttömyysluvut pienenivät reilusti ( 689 henkilöä).

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin myyjille, mainosten jakajille, myyntiedustajille, tulkeille, puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjille sekä kiinteistöhuollon työntekijöille

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, lokakuu 2018, julkistettiin tiistaina.