Jatkojohto rappukäytävään ja kiinni taloyhtiön pistokkeeseen: Asukas tuomittiin sähkön varastamisesta Taipalsaarella

Tuomio vahingonteosta tuli, sillä mies oli tehnyt asuntonsa oveen reiän sähköjohdolle kirveellä.

Juho Maijala

Taloyhtiöltä sähköä ottanut mies tuomittiin varkaudesta. Kuvituskuva.
Taloyhtiöltä sähköä ottanut mies tuomittiin varkaudesta. Kuvituskuva.

Asukas varasti taloyhtiöltä sähköä Taipalsaarella. Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin varkaudesta ja vahingonteosta.

Varkaudesta mies tuomittiin siksi, että hän oli vienyt asunnostaan sähköjohdon rappukäytävässä sijaitsevaan pistorasiaan ja käyttänyt taloyhtiön virtaa. Oikeudessa mies kertoi, että hänen asuntonsa sähköt olivat olleet poikki kauan. Hän kertoi myös aiemmin ottaneensa rappukäytävästä sähköä postiluukun kautta.

Vahingonteosta mies sai tuomion siksi, että hän oli tehnyt sähköjohdolle reiän asuntonsa oveen kirveellä. Tekohetkenä käräjäoikeus piti helmikuuta 2019.

Mies myönsi varastaneensa sähköä, mutta kiisti tehneensä itse reikää oveen. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt hänen kertomustaan tuntemattomien henkilöiden tekemästä reiästä uskottavana.

Mies tuomittiin maksamaan 50 päiväsakkoa eli hänen tuloillaan 300 euroa. Mies oli kuitenkin vailla vapauttaan tammikuussa 2020, joten rangaistuksesta vähennettiin 15 päiväsakkoa ja maksettavaksi tuli 210 euroa.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 80 euron rikosuhrimaksu ja ja 300 euron uhkasakko, koska hän ei saapunut oikeuteen marraskuussa.

Tuomio on lainvoimainen.

Luetuimmat