Kirjastoauton pohja vahingoittui hinauksessa — Kirjastoauto on pois liikenteestä ainakin tämän viikon pölähdettyään penkkaan Joutsenossa

Kai Skyttä

Kirjastoauto Willitys on korjattavana ainakin viikon 11, koska sen pohja vahingoittui hinauksessa.
Kirjastoauto Willitys on korjattavana ainakin viikon 11, koska sen pohja vahingoittui hinauksessa.

Lappeenrannan kirjastoauto on ollut poissa liikenteestä tämän viikon. Kirjastoauto ei liikennöi, koska se pitää korjata ojaan ajon takia. Kirjastoauto ajautui ojaan maanantaina alkuillasta Joutsenon Aholassa, ja se vahingoittui pohjastaan kun hinausauto veti sitä ylös ojasta.

Lappeenrannan kaupunginkirjaston palvelujohtaja Päivi Oikkosen mukaan kirjastoauto ei ajanut pahasti penkkaan, mutta noin 5 000 kirjaa sisältävä bussi painaa niin paljon, ettei sitä saa ojasta pois ilman vetoapua.

— Ihmisille ei käynyt tilanteessa mitään, heillä oli turvavyöt päällä, Oikkonen sanoo.

Kirjastoauton kärsimiä vahinkoja selvitetään parhaillaan. Oikkosen mukaan tavoitteena on saada auto tien päälle normaalisti ensi viikolla.

Tällä viikolla kirjastoauton peruuntuneet ajot aiheuttivat haittaa ainakin kouluissa, minne opettajat olivat tilanneet paljon lukupaketteja, Oikkonen kertoo.

— Joku on saattanut mennä iltapysäkillekin odottamaan, koska tieto ei aina tavoita kaikkia.

Kirjasto tiedotti kirjastoauton hajoamisesta verkkosivuillaan sekä sosiaalisessa mediassa kirjaston Instagram-, Facebook- ja Twitter-tileillä.