Lappeenrantalaisilla ikäihmisillä vielä aikaa vastata tietotekniikkaa koskevaan kyselyyn

Lappeenrannassa on yli 17 000 senioria, joilla on ikää 63 vuotta tai enemmän. Koko kaupungin väkiluvusta tämä on lähes neljäsosa.

Lappeenrannan kaupunki avasi jo maaliskuun puolivälissä kyselyn, jolla se pyrkii selvittämään paikallisten ikääntyneiden tietotekniikan sekä sähköisten ja teknisten laitteiden käyttöaktiivisuutta. Kysely on avoinna vielä huhtikuun 10. päivään asti.

Siihen voi vastata joko sähköisesti tai paperilomakkeella maakuntakirjastossa, kaupungin asiakaspalvelupiste Winkissä tai Eksoten Iso apu -palvelukeskuksessa.

—Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden määrä on lisääntynyt ja samalla monet perinteiset palvelutavat ovat menettäneet merkitystään. Verkkoon painottuva tiedotus ja palvelut sekä entistä senioripainotteisempi väestö muodostavat yhtälön, joka ei tule toimimaan tasapuolisesti, toteaa vanhusneuvoston puheenjohtaja Jaakko Tuomi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.