Saimaa mukaan matkailubuumiin, kannustaa Mikael Pentikäinen

Tuija Pauhu

Mikael Pentikäinen arvioi, että Järvi-Suomessa on eksotiikkaa siinä missä Lapissakin.

Saimaan rannoilla pitäisi napakasti tarttua matkailubuumiin ja ottaa siitä oma osansa, sanoo Suomen yrittäjien SYL:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

— Saimaa ympäristöineen on huikeat mahdollisuudet, joita voi määrätietoisesti hyödyntää, hän kehui käydessään torstaina Savonlinnassa.

Pentikäinen muistutti, että matkailu on luontaisesti parasta vientiä, sillä kaikki raha jää Suomeen.

Viime aikoina aasialaiset ovat rynnänneet Lappiin, mutta voisivat yhtä hyvin rynnätä myös Järvi-Suomeen. Eksotiikkaa on molemmissa kohteissa lähes yhtä paljon, olkoonkin, että revontulia voi ihastella Saimaalla vain satunnaisesti, Pentikäinen arvioi.

— Täälläkin olisi heille paljon sellaista annettavaa, mikä on Saimaan alueelle erityistä. Suomi kiinnostaa aasialaisia muun muassa turvallisena lomailupaikkana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.