Kinnusen talon joulumarkkinat on peruttu, tapahtumaa suunnitellut kannatusyhdistys kompastui lupaviidakkoon

Markkinat oli tarkoitus pitää poikkeuksellisesti Valtakadulla.

Mika Strandén

Kinnusen talon joulumarkkinat ovat jäämässä tänä vuonna väliin. Kannatusyhdistyksen oli tarkoitus järjestää ne aiemmasta poiketen Valtakadulla.
Kinnusen talon joulumarkkinat ovat jäämässä tänä vuonna väliin. Kannatusyhdistyksen oli tarkoitus järjestää ne aiemmasta poiketen Valtakadulla.

Kinnusen talolla ei päästä tänä vuonna viettämään joulumarkkinoita, jotka oli tarkoitus pitää 12. joulukuuta. Meijän Piha – Kinnusen talon kannatusyhdistys ilmoitti sunnuntai-iltana markkinoiden peruuntumisesta. Yhdistys kertoo peruuntumisen syyksi kompastumisen lupaviidakkoon.

Markkinat oli tarkoitus pitää poikkeuksellisesti Valtakadulla, koska Kinnusen talon pihalla tapahtumaa ei voitu varmuudella järjestää talon rakennuslupaan liittyvän muotoseikan vuoksi.

Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Littow kertoo, että yhdistys on kuukausi sitten hakenut kadunkäyttölupaa markkinoiden järjestämiseen. Luvan saanti kuitenkin viivästyi.

– Perjantaina 13. päivä tuli tieto, että meidän pitäisi hakea lupaa myös rakennusvalvonnalta.

Koska luvan saamisesta ei ollut varmuutta, yhdistys katsoi parhaaksi perua markkinat.

Lupa-asiat epäilyttivät

Etelä-Saimaa kertoi tiistaina 10. marraskuuta, että markkinat voidaan järjestetää suunnitellusti.

Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonta on edellyttänyt, että talon omistaja Jaana Kinnunen hakee muutosta talon rakennuslupaan sen käyttötarkoitusta varten, jos talolla halutaan järjestää tapahtumia tulevaisuudessa.

Kinnunen kertoi tuolloin palkanneensa arkkitehdin laatimaan muutoshakemusta, jotta vaaditut selvitykset toteutuvat ja asiat sujuvat pykälien mukaan.

Asiantuntijan palkkaaminen ei Littowin mukaan ole mahdollista yhdistyksen lupa-asioiden selvittämiseksi.

– Vähävaraisella yhdistyksellämme ei sellaiseen ole varaa, Littow kommentoi sunnuntaina.