Mikä tappiota tuottavassa ryhmäkodissa niin kiinnostaa, kysyivät savitaipalelaiset kunnan ja Mehiläisen edustajilta kiinteistökauppasopimuksen julkistamisen jälkeen

Yleisötilaisuus veti koulukeskuksen auditorion ääriään myöten täyteen. Savitaipalelaiset epäilivät edelleen kiinteistökauppojen kannattavuutta.

Minna Mänttäri

Sisäilmaongelmista kärsivän Savitaipaleen hyvinvointiaseman tilalle nousee lähitulevaisuudessa uusi rakennus. Hoivajätti Mehiläinen on ostamassa nykyisen kiinteistön ja aikoo myös vasta purkukustannuksista.
Sisäilmaongelmista kärsivän Savitaipaleen hyvinvointiaseman tilalle nousee lähitulevaisuudessa uusi rakennus. Hoivajätti Mehiläinen on ostamassa nykyisen kiinteistön ja aikoo myös vasta purkukustannuksista.

Sasvitaipaleen ja Mehiläisen kiinteistökaupat ovat kuin suoraan sadusta. Siksi savitaipalelaiset eivät millään tahtoneet uskoa, että julkisuuteen tuotu sopimusesitys voisi olla totta.

Mehiläisen laskettiin olevan valmis maksamaan yli neljä miljoonaa euroa muutamasta huonokuntoisesta kiinteistöstä. Vastineeksi se saisi ison osan kunnan vanhusten ja erityisryhmien sosiaalipalveluista hoidettavakseen.

Mehiläisen myyntijohtaja Sami Vaaterilta tivattiin, mitkä ovat kaupan todelliset intressit. Vaateri myönsi, että hoivajätti haluaa vahvistaa jalansijaansa Etelä-Karjalassa, ja Savitaipaleella tuli myyntiin kiinnostava kokonaisuus.

Koulukeskuksen auditorioon kerääntynyttä salintäyteistä yleisöä harmitti, kun toimintakeskus Suvannon ryhmäkoti siirtyy Mehiläiselle kauppojen yhteydessä. Harmia ei laimentanut se seikka, että ryhmäkodin kerrottiin tehneen tappiota melkein joka vuosi. Viime vuonna tappiota tuli 29 000 euron verran.

— Miksi tappiota tekevä yksikkö kiinnostaa niin Mehiläistä, Kaija Viiru tiedusteli.

Vaaterin mukaan uuden palvelukodin rakentaminen parantaa kannattavuutta, koska päivittäinen toiminta helpottuu. Henkilöstömäärä mitoitetaan toimiluvan mukaan.

Ketään ei jätetä heitteille

Suunnitelmien mukaan Suvannon ryhmäkoti siirtyy torin kulmalle rakennettavaan uuteen vanhusten palveluasumisen yksikköön vuoden 2020 loppupuolella. Ryhmäkodin tilalle tulee muun muassa ammatillista perhehoitoa.

Purkutuomion saaneen Valkama II:n asukkaille luvattiin asuinpaikkoja Suvantoon. Yleisö halusi tietää muun muassa vuokratason noususta ja huoneitten riittävyydestä.

— Valkamaa ei pureta ennen kuin jokaiselle on löytynyt uusi koti, Vaateri kertoi.

Myös Koivukodin toiminnan luvattiin jatkuvan ennallaan. Asukkaita ei turhaan siirrellä yksiköstä toiseen.

Uusimmat uutiset