Veteraaneja muistellaan seppeleillä ja verkkojumalanpalveluksella Lappeenrannassa

Koronaviruksen vuoksi ihmisiä ei haluta seuraamaan seppeleiden ja kukkien viemistä.

mIKA sTRANDÉN

Sotien muistomerkille viety seppele. Arkistokuva.
Sotien muistomerkille viety seppele. Arkistokuva.

Kansallista veteraanipäivää 27. huhtikuuta vietetään Lappeenrannassa muun muassa seppeleillä ja jumalanpalveluksella verkossa.

Seppele tai kukkia viedään sankarihautausmaalla sijaitsevalle Suru- ja usko tulevaisuuteen -muistomerkille, Lotta-patsaalle, Veteraanipuiston muistomerkki Valtakadulla sekä sankarihautausmaiden päämuistomerkit Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla.

Yleisöä ei toivota paikalle seppelöinti- ja kukitustilaisuuteen koronavirustilanteen vuoksi, Lappeenrannan tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio sanoo tiedotteessa.

Kansallisen veteraanipäivään perinteisesti kuulunutta muistojumalanpalvelusta Lappeen Marian kirkossa voi katsoa ja kuunnella tänä vuonna netin välityksellä. Kutsu Lappeen Marian kirkon jumalanpalvelukseen kuullaan kirkon kellojen soittamana klo 9.55.

– Kirkossa klo 10 alkavaa jumalanpalvelusta pääsee katsomaan ja kuulemaan seurakunnan verkkosivulla klikkaamalla sinne tapahtumapäivänä lisättävää Lappeen Marian kirkon kuvaa, Lappeen seurakunnan kirkkoherra Mika Lehtola kertoo.

Koronaviruksen vuoksi supistetuista juhlallisuuksista ovat päättäneet Lappeenrannan kaupunki, seurakunnat, Maasotakoulu sekä kansalais- ja veteraanijärjestöt.