Lappeenranta pyyhittiin IB-lukion luvasta—ministeriö ei perustele ratkaisua

Anniina Meuronen

IB-lukion järjestämislupa on Imatran kaupungilla. Opetusta on annettu koko ajan myös Lappeenrannassa.
IB-lukion järjestämislupa on Imatran kaupungilla. Opetusta on annettu koko ajan myös Lappeenrannassa.

Epävarmuus Etelä-Karjalan IB-lukion opetuksen järjestämisestä jatkuu.

Opetusministeriö on myöntänyt tänään alkavalle lukuvuodelle järjestämisluvan pelkästään Imatralle. Lupaa haettiin sekä Imatralle että Lappeenrantaan

Imatran kaupungin hallintojohtaja Kaisa Heino kertoo, että ministeriön päätös ei sisällä perusteluja, miksi lupaa ei ole myönnetty hakemuksen mukaisesti.

Päätös ei kuitenkaan vaikuta IB-lukion toimintaan. Opetus aloitetaan normaaliin tapaan myös Lappeenrannassa.

Tilanteen selvittämiseksi Imatran kaupunki on perustamassa virkamiestyötyhmän selvittämään tilannetta. Työryhmässä on edustus Imatralta ja Lappeenrannasta.

IB-lukion koulutuksen järjestäjänä on Imatran kaupunki. Ensimmäinen väliaikainen järjestämislupa lukiolle myönnettiin vuonna 2003. Opetusta on järjestetty alusta lähtien sekä Imatralla että Lappeenrannassa.

Opetusministeriö pyysi viime vuoden alussa Imatralta selvitystä Lappeenrannassa järjestettävästä opetuksesta, koska Lappeenrantaa ei ole mainittu lupahakemuksessa. Tämän asian käsittely on edelleen kesken.

Tilanteen korjaamiseksi alkavaa lukuvuotta ja vuosia 2018—2020 koskevissa lupahakemuksissa on maininta Lappeenrannasta.

Jos selvitys koulutuksen järjestämisestä ei tyydytä ministeriötä, se vaatia valtionapujen takaisinperintää viiden vuoden ajalta. Bruttomääräisesti lasku Imatran kaupungille voisi nousta 1,7 miljoonaan euroon.

Erikoislukioihin lukeutuville IB-lukioille on haettava pysyvää järjestämislupaa vuonna 2019.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.