Lemi vaihtaisi kunnanviraston mieluusti parakista Vanhaan pappilaan — Nykyinen henkilöstö sopisi pappilaan, parakissa on puolet turhaa tilaa

Kunta tarjoaa Taipaleen seurakunnalle vuokrattavaksi puolikasta nykyisestä virastoparakista

Sari Pullinen

Lemin kunta suunnittelee Vanhaa pappilaa uudeksi kunnanvirastoksi.
Lemin kunta suunnittelee Vanhaa pappilaa uudeksi kunnanvirastoksi.

Lemi kunta haluaisi muuttaa kunnanviraston Vanhaan pappilaan. Suunnitelman mukaan toimistohuoneille riittäisi pappilan yläkerta, ja alakertaan sijoittuisivat esteetön asiointipiste, kunnanhallituksen kokoushuone ja edustustilat.

Kunnanjohtaja Johanna Mäkelän mukaan nykyiset tilat virastoparakissa ovat tarpeeseen nähden liian väljät. Viraston henkilökunta väheni syksyn yt-neuvottelujen seurauksena.

– On turhaa maksaa ylimääräisistä neliöistä.

Kunta omistaa sekä Vanhan pappilan kiinteistön että virastoparakin.

Puolikasta parakista on tarjottu vuokrattavaksi Taipaleen seurakunnalle, joka on myös sisätilaongelmien takia väistötiloissa. Vastausta odotetaan lähiaikoina.

"Pappila mieluummin kunnan taseessa"

Mäkelän mukaan kunta on punninnut ratkaisuvaihtoehtoja, ja Vanha pappilan kulttuuriarvot puhuvat kiistatta puolestaan.

– Jos Vanha pappila myytäisiin, kunta haluaisi kuitenkin säilyttää sen pitkälti nykyisessä roolissaan. Se tietää, että mahdollisia ostajia olisi hyvin rajallisesti. Mieluummin pidämme Vanhan pappilan kunnan taseessa.

Tilaelementin ostaminen omaksi katsottiin aikanaan taloudellisemmaksi kuin sen vuokraaminen. Jos seurakunta tai joku muu toimija ei ole halukas vuokralaiseksi parakkiin, se voidaan myydä eteenpäin.

Lemi valmistelee edelleen Kotalahden leirikeskuksen myyntiä. Mäkelä huomauttaa, että Kotalahdesta annetaan aikanaan toimeksianto kiinteistövälittäjälle.

Lemin kirjasto saanut myytäväkseen kuntosalikortit, jotka saattoi aikaisemmin lunastaa kunnanvirastolta. Kunnanjohtaja toivoo, että palvelu tuo uusia asiakkaita kirjastoon.

– Ajatuksissa on, että kirjastosta tulisi lemiläisten olohuone, sellainen pikku-Oodi.