Stora Enson operatiivinen liiketulos lähes puolittui alkuvuonna – Tehtaat ovat pysyneet käynnissä ja "poikkeuksellinen ajanjakso jatkuu"

Koronavirus on kiihdyttänyt paperin kysynnän laskua Euroopassa.

Kanerva Jalarvo

Stora Enson yksi tehtaista sijaitsee Imatralla Kaukopäässä.
Stora Enson yksi tehtaista sijaitsee Imatralla Kaukopäässä.

Stora Enso julkaisi tiistaina puolivuotiskatsauksensa. Liikevaihto laski vuoden takaiseen katsaukseen verrattuna 17,6 prosentilla 5 242 miljoonasta eurosta 4 321 miljoonaan euroon, konsernin tiedotteessa kerrotaan.

Operatiivinen liiketulos oli 357 miljoonaa euroa tämän puolivuotiskauden aikana. Viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla se oli 634 miljoonaa euroa. Laskua tuli 43,6 prosenttia.

Stora Enson tiedotteessa todetaan, että koronaviruspandemiaa varten tehdyt toimenpiteet ovat minimoineet pandemian vaikutuksia ja pitäneet tehtaat käynnissä.

Lisäksi suurin osa tehtaiden vuosihuoltoseisokeista siirrettiin tämän vuoden ensimmäiseltä puoliskolta toiselle puoliskolle.

Konserni jatkaa ylimääräisten kustannussäästötoimien toteuttamista. Koronaviruskriisi on kiihdyttänyt paperin kysynnän laskua Euroopassa.

– Koronaviruspandemian aiheuttama erittäin poikkeuksellinen ajanjakso jatkuu. Joistakin optimistisista merkeistä huolimatta markkinaolosuhteiden näkymät ovat edelleen heikot. Koska markkinat ovat edelleen epävakaat ja tulevaisuuden näkymät epäselvät, on keskeisen tärkeää jatkaa kustannuskilpailukykymme parantamista, toteaa Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Luetuimmat