Satavuotias navetta tuhoutui tulipalossa Ruokolahden Virmutjoella — Oli ilmiliekeissä palokunnan saapuessa paikalle

Ruokolahden VPK

Ruokolahden VPK lisäsi navettapalosta kuvan Facebookiin torstaiaamuna.
Ruokolahden VPK lisäsi navettapalosta kuvan Facebookiin torstaiaamuna.

Iso vanha navetta paloi Virmutjoella Ruokolahdella keskiviikkoiltana. Navetta oli ilmiliekeissä palokunnan saapuessa paikalle.

Päivystävä palomestari Petri Pätilä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että tuli ehti polttaa rakennusta niin, että katto romahti alas.

Navetta on kaksikerroksinen puurakennus, ja alakerrassa on korkea kivijalka. Se oli rakennettu alun perin vuonna 1917, ja sitä on laajennettu vuosien mittaan.

Rakennus oli kooltaan 30 kertaa 15 metriä.

Navetassa ei ollut eläimiä, vaan se on viime aikoina toiminut varastona. Rakennuksessa oli muun muassa auto, vene ja pieni kuormaaja. Pätilän mukaan kaikki navetassa ollut irtaimisto tuhoutui tulipalossa. Myös rakennuksen ulkopuolella ollut auto syttyi palamaan.

Pelastuslaitos suojasi tilan muita rakennuksia ja maastoa syttymiseltä. Asuinrakennus on noin 50 metrin päässä navetasta ja pihapiirissä on muitakin rakennuksia.

Hälytys tulipalosta tuli kello 19.13 aikaan. Kello 21.45 aikaan Pätilä kertoi, että palopaikalla on vielä pelastuslaitoksen Ruokolahden yksikkö tekemässä raivaus- ja jälkisammutustöitä.

Uutista on täydennetty lisätiedoilla rakennuksesta ja jälkisammutuksesta kello 21.59.

Juttua muokattu 19. heinäkuuta klo 8.55: Kuva lisätty