Ylioppilaskirjoituksia aiotaan jatkaa Armilan koulussa, Kimpisen lukiossa selvitetään, minkä verran sisäilmasta oireilevia abiturientteja on — ja heille kaupunki etsii väistötilan

Valviran ylitarkastaja katsoo, että herkistynyt ihminen voi saada oireita välittömästi sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa.

Minna Mänttäri

Lappeenrannan kaupunki katsoo, että Armilan koulun sali, jossa kirjoitukset järjestetään, on sisäilmaltaan puhdas.
Lappeenrannan kaupunki katsoo, että Armilan koulun sali, jossa kirjoitukset järjestetään, on sisäilmaltaan puhdas.

Ylioppilaskirjoitukset näillä näkymin jatkuvat vakituisesta käytöstä poistetussa Armilan koulussa maaliskuussa.

Osa Kimpisen lukion abiturienteista on tehnyt ylioppilaskokeensa Armilan U-koulussa vuodesta 2015, koska lukion tilat eivät riitä kaikille.

Viime viikolla ilmeni, että joillekin oppilaille on tullut oireita koulun sisäilmasta. Kimpisen lukio ja Lappeenrannan kaupunki kertovat, että oireiluista ei ole tullut tietoa heille.

Nyt kaupunki katsoo, että koulua voi yhä käyttää tilapäisesti.
 — Lähdetään siitä, että maaliskuussa Armilassa voidaan kirjoittaa ja tila on edelleen käytössä. Jos oireiluja joillakin oppilailla on, ilman muuta järjestetään heille toinen tila. Nyt Kimpisen lukiossa selvitetään, kenellä on ollut oireiluja. Muita tiloja järjestetään sen mukaan, sanoo kaupungin turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat