Lappeenrannan pienten valtuustoryhmien neuvottelut alkuvaiheessa, päätöksiä yhteistyöstä ei ole tehty

Janne Lehtonen

Lappeenrannan perussuomalaisten, vihreiden ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmät eivät tehneet päätöksiä torstai-iltaisessa neuvottelussa. Puolueet kartoittivat kunnallisvaalien jälkeistä tilannetta sekä tunnustelivat yhteistyömahdollisuuksia.

Sekä perussuomalaisten Ilpo Heltimoinen, vihreiden Virpi Junttila että kristillisdemokraattien Juha Rantalainen korostivat, että neuvottelut ovat kesken eikä mitään ole sovittu.

— Mitään ei ole poissuljettu, keskusteluja jatketaan ja puheväleissä ollaan edelleen, Junttila sanoo.

Neuvottelut ovat Heltimoisen mukaan sellaisessa vaihteessa, että mitään kerrottavaa ei vielä ole.

— Tavattiin, keskusteltiin ja mallattiin asioita, Rantalainen kertoo.

Myön valtuutettujen sulautuminen kokoomuksen valtuustoryhmään oli Heltimoisen mielestä aikamoinen yllätys, radikaali loikkaus ja aika poikkeuksellinen Lappeenrannan oloissa.

Junttila ei pidä tyylikkäänä, että vaaleihin mennään sitoutumattomina ja loikataan heti vaalien jälkeen. Tällainen ei hänen mukaansa kuulu vihreiden toimintatapoihin.

Lappeenrannan uuden kaupunginvaltuuston poliittiset ryhmät kokoontuvat sunnuntaina neuvotteluihin suurimman valtuustoryhmän eli SDP:n kutsusta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.