Kaasuräjähdys jätti kauppatorin vetykioskin sekasortoiseen tilaan: "Se oli jumalaton pamaus. Tavaraa lensi joka puolelle"

Kioskissa oli räjähdyksen tapahtuessa myyjä ja kolme asiakasta.

Eevi Kinnunen

Vetykioski kärsi kaasupalossa merkittäviä vahinkoja.
Vetykioski kärsi kaasupalossa merkittäviä vahinkoja.

Lappeenrannan kauppatorin laidalla olevassa vetykioskissa oli torstaiaamuna myyjä ja kolme asiakasta, kun räjähdys katkaisi kahvihetken ennen kello seitsemää.

Kioskin asiakkaana aamulla ollut mies kertoo olleensa juuri juomassa kahvia, kun räjähti. Hänen mukaansa tilanne räjähdyksen jälkeen oli sekava.

Mies kertoo, että kioskissa kaapin ovet irtosivat, astiat ja mikroaaltouuni lensivät, kattolamput putosivat ja pleksit irtosivat seinistä. 

—Se oli jumalaton pamaus. Tavaraa lensi joka puolelle. Porukka huusi ja oli yleinen häslinki.

Mies arvioi räjähdyksen tapahtuneen tiskipöydän alla olleessa kaapissa aivan myyjän jalkojen juuressa.

Hän kertoo yhden asiakkaan saaneen otsaansa haavan, jota paikalle tulleet ensihoitajat paikkasivat laastarilla. Myyjä puolestaan sai kuumat kahvit päällensä.

Eevi Kinnunen

Poliisi eristi torikioskin tutkinnan ajaksi.

Päivystävä palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta sanoo, että paikat tuhoutuivat räjähdystä seuranneen paineen nousun takia. Korpelan mukaan kahden ihmisen kunto tarkistettiin tapahtumapaikalla.

Vetykioskin rakenteet kärsivät räjähdyksessä merkittäviä vahinkoja. Kioski on suljettuna ja poliisi tutkii tapahtunutta. Poliisi on eristänyt alueen.

Korpela kertoo, että räjähdys johtui luultavasti kaasuvuodosta. Kaasupullo ei ollut räjähtänyt. Ainekset isompaankin onnettomuuteen olivat olemassa, sillä kioskin ulkopuolella oli säilytyksessä kaasupulloja.

—Se on hyvin tulenarkaa ja lähtee pienestä kipinästä. Jos räjähdys olisi ollut isompi, siinä olisi ollut mahdollisuudet isompaan onnettomuuteen.

Eevi Kinnunen

Pelastajat kiirehtivät Lappeenrannan kauppatorin vetykioskille aamuseitsemän aikaan torstaina. 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.