Kesätöitä tarjolla lupaavasti Etelä-Karjalassa — ”tulos positiivinen yllätys”

Helena Korpela

Lappeenrantalainen konepajayhtiö Laitex palkkaa tänä vuonna aiempaa enemmän kesätyöntekijöitä. Työharjoittelija Juho Vainikka ja toimitusjohtaja Lasse Kurronen kokoavat kuljettimen ketjua.
Lappeenrantalainen konepajayhtiö Laitex palkkaa tänä vuonna aiempaa enemmän kesätyöntekijöitä. Työharjoittelija Juho Vainikka ja toimitusjohtaja Lasse Kurronen kokoavat kuljettimen ketjua.

Etelä-Karjalan työnantajat ovat halukkaita palkkaamaan kesätyöntekijöitä tänä kesänä. Etelä-Karjalan Kauppakamarin ja Etelä-Karjalan Yrittäjien jäsenistölleen tekemän kyselyn mukaan neljäsosa vastaajista kertoo palkkaavansa kesätyöntekijöitä viimevuotista enemmän.

Kaikkiaan kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta yrityksestä palkkaa tänä vuonna kesätyöntekijöitä.

— Tulos on positiivinen yllätys. Näyttäisi siltä, että avoimia kesätyöpaikkoja olisi tänä vuonna enemmän tarjolla kuin viime vuonna, kertoo toimitusjohtaja Jami Holtari Etelä-Karjalan Yrittäjistä.

Myös Etelä-Karjalan Kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen pitää suuntaa lupaavana.

— Maakunnassamme on tehty oikeita asioita. Esimerkiksi yritysmaailman ja oppilaitosten välisen yhteistyön lisääminen kannattaa, Peltonen sanoo.

Lappeenrantalainen teollisuudelle kuljettimia toimittava konepajayhtiö Laitex on yksi yrityksistä, joka palkkaa tänä vuonna enemmän kesätyöntekijöitä. Aiemmin kesätyöntekijöitä on ollut yksi tai kaksi, tänä vuonna heitä on viisi.

— Tilauskanta on kasvanut, joten työtä on tarjota useammalle kesätyöntekijälle, kertoo toimitusjohtaja Lasse Kurronen.

Kaikkiaan Etelä-Karjalan Kauppakamarin ja Etelä-Karjalan Yrittäjien kesätyöpaikkakyselyyn vastasi 161 vastaajaa. Yrityksiltä kysyttiin aikomusta palkata kesätyöntekijöitä, ei avointen tehtävien määrää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.