Luumäen päiväkodin retkellä raahatun lapsen tapauksesta tullut poliisille useita ilmoituksia – Poliisi tutkii tapausta lievänä pahoinpitelynä

Helena Korpela

Taavetin päiväkodissa määräaikaisessa työsuhteessa työskennelleen  työntekijän epäillään retuuttaneen lasta. Poliisi tutkii tapausta. Arkistokuva.
Taavetin päiväkodissa määräaikaisessa työsuhteessa työskennelleen työntekijän epäillään retuuttaneen lasta. Poliisi tutkii tapausta. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii Luumäellä tapahtunutta lapsen raahaamista lievänä pahoinpitelynä.

Päiväkodin työntekijän epäillään raahanneen maassa makaavaa lasta päiväkodin retkellä Luumäellä tammikuussa.

– Siitä on tehty rikosilmoitus ja aloitettu esitutkinta. Lievänä pahoinpitelynä tutkitaan tässä vaiheessa, rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

Tapauksesta on poliisille tullut useista ilmoituksia, mutta niistä kirjataan vain yksi tutkinta Tielinen kertoo.

Poliisi pyrkii hoitamaan kaikki sellaiset tapaukset nopeasti, joissa osallisena on lapsi. Tielinen ei kuitenkaan ennakoi, miten kauan tämän tapauksen tutkimisessa menee.

– Tämä ei ole tutkinnallisesti mitenkään monimutkainen tapaus, jos siitä kerran on sivullisen kuvaamaa videota. Mutta tietysti osapuolia pitää kuulla. Katsotaan sen jälkeen, mihin asiassa päädytään.

Retuutetuksi joutuneen lapsen äiti kertoi Etelä-Saimaalle pari viikkoa sitten, että tapauksesta oli tehty rikosilmoitus.

Luumäen kunta kertoi, että lasta raahanneen päiväkodin määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyy.

Poliisitutkinnan alkamisesta kertoi ensin Yle.