Lappeenrannassa on vaalipäivän äänestyspaikkoja aiempaa vähemmän

Mika Strandén

Ennakkoäänestyspaikkoja Lappeenrannassa on yksitoista kuten viime vaaleissakin. Kuntavaalien ennakkoäänestys on 29.3.—4.4.
Ennakkoäänestyspaikkoja Lappeenrannassa on yksitoista kuten viime vaaleissakin. Kuntavaalien ennakkoäänestys on 29.3.—4.4.

Monella lappeenrantalaisella on kuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä 9. huhtikuuta eri äänestyspaikka kuin viime vaaleissa. Kuntavaalien oma äänestyspaikka on kerrottu ilmoituskortissa, joka on lähetetty postissa äänioikeutetuille.

Lappeenrannassa on kuntavaaleissa 20 äänestysaluetta, mikä on 12 vähemmän kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikoista on 14 poistettu käytöstä.

— Koska ennakkoäänestäminen on suosittua, varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkoja on voitu karsia. Keskittämistä on tehty varsinkin kaupungin keskusta-alueella. Äänestyspaikkoja on lakkautettu myös kaupungin palveluverkosta poistetuilta tai poistettavilta kouluilta, Lappeenrannan keskusvaalilautakunnan sihteeri Alina Kujansivu kertoo tiedotteessa.

Kuntavaaleissa on myös uusia äänestyspaikkoja. Niitä ovat Kimpisen ja Lappeen koulut ja Mäntylän päiväkoti, joka korvaa entisen Mäntylän parakkikoulun.

Ennakkoäänestyspaikkoja edelleen 11

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikkoja Lappeenrannassa on entiseen tapaan yksitoista, ja ne ovat melkein samat kuin viime vaaleissa. Vain Skinnarilan kampuksella paikka on vaihtunut yliopistolta ylioppilastalolle.

Ennakkoon voi äänestää muuallakin kuin kotikunnassa, missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Kotimaan ennakkoäänestys järjestetään 29.3.–4.4.

Liikunta- ja toimintaesteiset voivat äänestää myös kotona. Kotiäänestykseen oikeutetun ja halukkaan pitää Lappeenrannassa ilmoittautua kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkin palveluneuvojille virka-aikana viimeistään 28.maaliskuuta sähköpostilla winkki@lappeenranta.fi tai puhelimitse 05 616 2220.

Lisäksi Lappeenrannassa on laitosäänestyspaikkoja pääasiassa sairaaloissa ja laitoksissa. Niissä voivat ennakkoon äänestää hoidettavana olevat ja laitoksissa asuvat.

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat ja vaalipäivän oman äänestyspaikan voi tarkistaa myös valtakunnallisesta äänestyspaikkapalvelusta.

Kuntavaalien ehdokkaita voi arvioida Etelä-Saimaan vaalikoneella.

Lappeenrannan ennakkoäänestyspaikat:

Lappeenrannan kaupungintalo

Maakuntakirjasto

Lauritsalan kirjasto

Sammonlahden kirjasto

Joutsenon kirjasto

Ylämaan kirjasto

Voisalmen kirjasto

Korvenkylän kirjasto

kauppakeskus Citymarket

kauppakeskus Prisma

Lappeenrannan ylioppilastalo

Lappeenrannan vaalipäivän äänestyspaikat:

Kimpisen koulu

Lönnrotin koulukeskus

Sammonlahden koulu

Lappeen koulu

Voisalmen koulu

Kaukaan koulu

Lauritsalan koulukeskus

Lauritsalan työväentalo

Pontuksen nuorisotalo

Myllymäen koulu

Mäntylän päiväkoti

Korkea-ahon koulu

Ylämaan koulu

Kasukkalan koulu

Nuijamaan koulu

Ravattilan koulu

Joutsenon koulu

Pulpin päiväkoti

Joutsenon työväentalo

Korvenkylän koulu

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.