Auto rysäytti yöllä pihamaalle Lauritsalassa — Jätti jälkeensä irto-osia ja säpäleiksi menneen aidan

Mika Strandén

Aidassa oleva reikä muistutti törmäyksestä vielä Iltapäivällä.
Aidassa oleva reikä muistutti törmäyksestä vielä Iltapäivällä.

Asukkaita odotti surkea näky keskiviikkoaamuna Lauritsalassa. Vastavalmistuneen rivitalon piha-aita retkotti maassa palasina ja nurmikko oli ruvella.

Joku oli törmännyt aitaan autolla yön aikana. Törmääjästä ei iltapäivään mennessä ollut tietoa.

—Maassa on 60—70 senttiä korkea rinne, jonka päällä aita on. Rinne oli juuri laitettu syksyllä siirtonurmella kauniiksi, nyt se on keritty rullalle ja aita on sikin sokin, talon rakennuttanut ja sen omistava Elvi Kylliäinen kertoi.

Kylliäinen sai varhain aamulla tiedon tapahtuneesta Espanjaan, missä hän viettää talvikuukausia. 

—Koiraa ulkoiluttamassa ollut naapuri soitti hätääntyneenä, että siellä on kamalan näköistä, kun aita on mennyt päreiksi.

Pian puhelimeen alkoi tulla kuvia tapahtumapaikalta. Kylliäisen tytär jakoi tapahtuneesta kuva Facebook-ryhmässä, missä asia ehti päivän aikana kerätä huomattavan paljon huomiota.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa Kylliäinen teki tapahtuneesta rikosilmoituksen Espanjasta käsin verkossa.

—Neljä tuntia on mennyt nyt pelkästään tämän asian hoitamiseen, Kylliäinen sanoi puolenpäivän aikaan lopetettuaan juuri puhelun poliisin kanssa.

Kaakkois-Suomen poliisista vahvistetaan, että poliisi on käynyt tapahtumapaikalla ja että asiaa tutkitaan. Kylliäisen mukaan poliisit kävivät keräämässä pihalta autosta sinne jääneitä irto-osia. Hän toivoo, että osien perusteella päästäisiin tekijän jäljille.

Myös korjaajat hälytettiin paikalle paikkaamaan tuhoutunutta aitaa.

—Harmittavaa, kun taloyhtiössä asuu nuoria perheitä, joilla on pieniä lapsia. Juuri näiden perheiden pihapiirissä on käynyt tällainen.

Törmäys tapahtui Lauritsalan Luukkaankadulla. Kylliäinen kertoo, että tie on tapahtumapaikalla suora.

Ainakin yksi talon asukas oli havahtunut aamuyöllä kello kolmen aikaan kovaan rysäykseen. 

—Hän ei ollut unisena miettinyt asiaa sen enempää. Aamulla hän oli sitten huomannut, että pihapatiolla ei ole enää aitoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat