Lappeenrannan kaupunginteatterin juhlanäytelmä uhkaa flopata

Runar ja Kyllikki on myynyt odotettua huonommin. Kaupunginteatteri uskoo näytelmän nousevan vielä siivilleen.

Aki Loponen

Anna-Kaisa Makkonen ja Vilma Putro joutuvat kovan paikan eteen näytelmässä Runar ja Kyllikki.
Anna-Kaisa Makkonen ja Vilma Putro joutuvat kovan paikan eteen näytelmässä Runar ja Kyllikki.

Lappeenrannan kaupunginteatterin tasavuosijuhlan tunnelma on varsinaisen bilepäivän jälkeen jälleen odottavalla kannalla. Kaupunginteatterin 70-vuotisjuhlanäytelmäksi valittu nykyklassikko, Jussi Kylätaskun Runar ja Kyllikki, sai ensi-illassa kehuja juhlaväeltä sekä esityksenä että näytelmävalintana, mutta kevätkauden näytöksistä on lipunmyyntisivuston mukaan varattu etukäteen vain kourallinen lippuja esitystä kohti.

Esityksiä on peruttu, ja lippuja myyty kaksi yhden hinnalla tällä viikolla.

— Influenssavirus jylläsi oikeasti, ja lipunmyyntikampanja liittyy kauppakeskuksen hintakarnevaaliin, teatterinjohtaja Timo Sokura sanoo.

Hänen mukaansa palaute näytelmästä on ollut myönteistä, muttei ole kääntynyt yleisövirraksi lippukassalle.

— Lappeenrantalaiset eivät juuri varaa lippujaan etukäteen. Uskomme, että torisome piristää tilannetta.

Teatteri ei Sokuran mukaan ole miettinyt, mikä mahdollisesti tökkii. Kaikki tavalliset markkinointitoimenpiteet on tehty, ja Runarin ja Kyllikin keltainen mainos pomppaa maisemasta silmiin helposti ja varsin usein.

— Porukan liikkeelle saaminen on ikuinen ongelma. Ehkä tässä teemat eivät ole kiinnostaneet, teatterinjohtaja puntaroi kahteen murhaan ja muukalaisuuteen kytkeytyvää näytelmää.

Runar ja Kyllikki on nimetty kaupunginteatterin juhlanäytelmäksi, mutta tuotantona se on normaali. Näytelmien nykyiset budjetit ovat vähän runsaat 100 000 euroa, eikä Runar ja Kyllikki ole saanut ylimääräistä rahaa — edes markkinointiin.

Teatteri budjetoi suuren näyttämön tuotantonsa siten, että kulut tulevat katetuksi, jos katsomon täyttöaste on 50 prosenttia. Lippujen varaustilanteen perusteella vierailevista bussiryhmistä ei nyt löydy siihen apua.