Bio Vuoksen alkuvuosi hieman hiljaisempi — syksyn suosikkien uskotaan kuitenkin kiinnostavan tavallista enemmän

Jasmin Ojalainen

Sanna Ilonen uskoo kotimaisten ja koko perheen suosikkien kiinnostavan ihmisiä syksyn mittaan.
Sanna Ilonen uskoo kotimaisten ja koko perheen suosikkien kiinnostavan ihmisiä syksyn mittaan.

Elokuvien suosio on näkynyt Imatralla tavallista hitaammin. Bio Vuoksen omistaja Sanna Ilosen mukaan Se-kauhuelokuvan viime perjantaisen ensi-illan suosiota lukuunottamatta vuosi on ollut poikkeuksellisen hiljainen.

— Se-elokuvan ensinäytös veti yli 220 kävijää, mikä oli hienoinen yllätys. Viime vuoden huippusuosittu Järven tarina on vaikuttanut siihen, että alkuvuosi on ollut verrattaessa hiljainen, Ilonen kertoo.

Viime vuonna ilmestynyt Järven tarina houkutteli Bio Vuokseen 5241 katsojaa, minkä rinnalla kalpenee ainakin toistaiseksi vuoden tähän mennessä katsotuin Napapiirin sankarit 3. Sen on käynyt katsomassa 1584 silmäparia.

Vauhtia loppuvuoteen

Ilonen uskoo, että loppuvuoden tarjonta tasapainottaa elokuvateatterin kävijämääriä. Toiveissa on, että tämä syksy on jopa viime vuotista parempi.

— Suurin osa tämän vuoden hittileffoista painottuu loppuvuoteen. Siellä on massaelokuvia kaikenikäisille ja laaja-alaiselle katsojakunnalle, Ilonen sanoo.

Myös kotimaisten elokuvien odotetaan houkuttelevan katsojia.

— Kotimaisten elokuvien ensi-illat tulevat sykleittäin ja voivat innostaa ihmisiä liikkeelle, mikäli ne ovat katsojien mieleen.

Napapiirin sankarien lisäksi katsojia ovat tänä vuonna kiinnostaneet koko perheen elokuvat. Ilosen mukaan tämä kuvastaa hyvin Bio Vuoksen vuosittaista kävijänäkymää.

Jasmin Ojalainen

Ystävykset Suvi Mölsä ja Merja Kukkonen käyvät elokuvissa muutaman kerran vuodessa.

— Tämä vuosi on siinä suhteessa ollut tyypillinen, sillä yleensä kotimaiset elokuvat jyräävät. Hyvänä kakkosena seuraavat yleensä koko perheen animaatiot.

Kotimainen syksy kiinnostaa

Kaiken se kestää -elokuvaa katsomaan lähteneet imatralainen Suvi Mölsä sekä lappeenrantalaistunut Merja Kukkonen käyvät elokuvissa muutaman kerran vuodessa.

— Aiheen lisäksi suomalainen elokuva kiinnosti ja siksi lähdettiin tänään, kertoo Mölsä.

Viimeksi kaksikko kävi katsomassa niin ikään Antti Luusuaniemen tähdittämän kotimaisen Kuudes kerta –elokuvan, joka sai maan ensi-iltansa tammikuussa.

— Olemme käyneet elokuvissa paljon yhdessä. Se on meidän kaverijuttu, Kukkonen täsmentää.

Kotimainen elokuvasyksy on myös kaverusten mieleen.

— Uusista elokuvista Ikitie ja Tuntematon sotilas kiinnostavat, joten leffasyksy on tulossa.

Elokuvan ystäviä hemmotellaan kotimaisten osalta syksyn mittaan, sillä ohjelmistoon lukeutuu loppuvuodesta muun muassa 15.9. ensi-iltansa saava Ikitie, 6.10. ilmestyvä Yösyöttö sekä lokakuun lopussa teattereihin rantautuva Tuntematon sotilas.

Bio Vuoksen vuoden katsotuimmat elokuvat tähän mennessä:

Napapiirin sankarit 3 – 1584 kävijää

Itse ilkimys 3 – 1331 kävijää

Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen – 1285 kävijää

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.