Lappeenrannan SDP:n valtuustoryhmä kannattaa monitoimihallin rakentamista Kisapuistoon

Demariryhmän toiveissa on, että päätökset sekä jäähallista että sisäliikuntahallista tehdään samanaikaisesti seuraavassa valtuuston kokouksessa.

Mika Strandén

Demariryhmä uskoo, että SaiPan on mahdollista jatkaa menestyksekästä toimintaa Kisapuiston uudessa hallissa. Arkistokuva.
Demariryhmä uskoo, että SaiPan on mahdollista jatkaa menestyksekästä toimintaa Kisapuiston uudessa hallissa. Arkistokuva.

Lappeenrannan Sosialidemokraattien valtuustoryhmän mielestä uuden monitoimihallin sijaintipaikaksi sopivin on Kisapuisto, Lappeenrannan SDP:n valtuustoryhmä tiedottaa.

Demariryhmän yhteinen päätös syntyi useiden syyskuun käsittelyiden jälkeen. Lappeenrannan SDP:n toteaa Kisapuiston vaihtoehdon olevan taloudellisempi ja käyttäjienkin lausuntojen perusteella paras vaihtoehto.

Demarit toivovat myös sisäliikuntahallin osalta myönteistä päätöstä. Demariryhmän toiveissa on, että päätökset sekä jäähallista että sisäliikuntahallista tehdään samanaikaisesti seuraavassa valtuuston kokouksessa.

Hankkeet tulee kuitenkin ajoittaa siten, että kaupungin taloudellinen kantokyky huomioidaan, demarien tiedotteessa mainitaan.

– Hallihankkeet ovat isoja investointeja, joiden käyttökustannukset ovat investointikustannusten lisäksi merkittävät. Pidämme erittäin tärkeänä, että harrastaminen on jatkossakin mahdollista myös lähiliikuntapaikoilla ja luistelukentillä, eikä niistä tai lasten ja nuorten palveluista voida karsia hallien kustannuksella, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Koskenranta tiedotteessa.

Demariryhmä toteaa, että hallit ovat tärkeitä elinvoimainvestointeja ja tarpeellisia useille seuroille sekä harrastajille. Tärkeää on myös SaiPan rooli kaupungille, ja demariryhmä uskookin, että SaiPan on mahdollista jatkaa menestyksekästä toimintaa Kisapuiston uudessa hallissa.

– Hallihankkeiden osalta tulee kuitenkin varmistaa, ettei niiden jalkoihin jää muut tärkeät hankkeet kuten Sammontalo. Länsialueen kouluratkaisua on odotettu jo pitkään, eivätkä hallihankkeet saa sitä viivästyttää, sanoo Koskenranta tiedotteessa.