Ajokortiton mies kaahasi moottoripyörällä Kuutostiellä 181 kilometrin tuntinopeutta — Käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin

Elena Liseytseva

Ajokortiton mies kaahasi moottoripyörällä Kuutostiellä 181 kilometrin tuntinopeutta — Käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin

Kuutostiellä reilua ylinopeutta moottoripyörällään ajanut mies on saanut sakkotuomion Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Oikeus tuomitsi ilman ajo-oikeutta ajaneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta maksamaan 80 päiväsakkoa eli 480 euroa.

Tuomion tuonut ajelu tapahtui elokuussa 2016. Moottoripyöräpoliisi oli mitannut vuonna 1986 syntyneen miehen nopeudeksi Kuutostiellä 181 kilometriä tunnissa. Kuutostieltä mies oli kääntynyt Mikkelintielle, jossa nopeudeksi oli mitattu 380 metrin matkalla 133 kilometriä tunnissa. Paikoissa nopeusrajoitus oli 100 ja 80 kilometriä tunnissa.

Miehen B-luokan ajokortti oli vanhentunut, eikä hänellä ollut koskaan ollut moottoripyörän ajamiseen oikeuttavaa A-korttia.

Mies myönsi oikeudessa teot, mutta ei pitänyt liikenneturvallisuuden vaarantamista törkeänä, sillä hän ei näkemyksensä mukaan ollut vaarantanut kenenkään turvallisuutta. Tiellä ei miehen mukaan ollut ollut muuta liikennettä kuin yksi henkilöauto, josta hän halusi kiihdyttämällä päästä eroon.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei rikoksen tunnusmerkit täyttääkseen tarvitse aiheuttaa konkreettista vaaraa. Niin kutsuttu liikenneturvallisuuden abstrakti vaarantaminen riittää.

Sakkojen lisäksi mies määrättiin puolen vuoden ajokieltoon, joka päättyy 28. joulukuuta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet