Etelä-Karjalassa varmistui perjantaina kaksi koronatartuntaa

Timo Mustalampi

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on perjantaina varmistunut kaksi uutta koronatartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan vamistettujen koronatapausten määrä on nyt yhteensä 133.

Imatralla koronatapauksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannan mukaan nyt varmistunut 22 kappaletta ja Lappeenrannassa 83. Luumäellä tapauksia on 6 sekä Taipalsaarella, Savitaipaleella ja Parikkalassa 5. THL ei raportoi sellaisia paikkakuntia, joissa varmistettuja tartuntoja on alle 5.

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella perustasolla.

Alueella on lauantaista 28.11. alkaen voimassa vahva ja laaja kasvomaskisuositus, joka koskee kaikkia julkisia sisätiloja, joihin kuuluvat esimerkiksi kaupat, ostoskeskukset, pankit, kirjastot, kirkot ja kulttuurilaitokset.

Kasvomaskisuositus koskee myös joukkoliikennettä, tapahtumia, yleisötilaisuuksia, sisätiloissa tapahtuvia harrastuksia ja muuta vapaa-ajanviettoa sekä yksityisjuhlia (häät, isot syntymäpäivät, valmistujaiset jne.).

Lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi koronatestiin mennessä ja sieltä palatessa sekä palatessa riskimaasta.

Sairaalahoidossa Eksotessa on alle viisi koronapotilasta.

Suomessa on raportoitu 618 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Tartunnoista 184 on Helsingissä.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 908 tartuntaa, mikä on 1 960 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 23 766 tartuntaa.

Uutista on päivitetty 27.11. kello 12.15 THL:n luvuilla.

Luetuimmat