Poliisi: Punkaharjun turman syy oli ilmeisesti liian suuri tilannenopeus

Antti Varonen

Keskiviikkoillan tasoristeysonnettomuudessa kuoli 18-vuotias ja loukkaantui 17-vuotias mies.

Savonlinnan Punkaharjun Putikon tasoristeysonnettomuus aiheutui poliisin mukaan ilmeisesti liian suuresta tilannenopeudesta ja kuljettajan arviointivirheestä.

Keskiviikkoiltana sattuneessa onnettomuudessa 18-vuotias autonkuljettaja kuoli ja kyydissä 17-vuotias ollut loukkaantui vakavasti. Molemmat olivat miehiä ja poliisin mukaan paikkakuntalaisia.

Parikkalasta Savonlinnaan kulkeva kiskobussi törmäsi tasoristeyksessä henkilöauton vasempaan kylkeen klo 19.50 aikoihin. Tien pinta oli tapahtumahetkellä luminen, jäinen ja hiekoittamaton. Tasoristeyksessä on valo-opaste tiellä liikkujille, mutta ei puomia.

Junalla oli vauhtia noin 80 kilometriä tunnissa. Auto raahautui junan keulan edessä 130 metriä ennen junan pysähtymistä.

Kiskobussissa oli 15 matkustajaa. Junan kuljettaja ja matkustajat eivät loukkaantuneet. Keskiviikkoillan kiskobussivuorot Savonlinnan ja Parikkalan välillä peruttiin, mutta nyt ne kulkevat VR:n liikennetiedotuksen mukaan normaalisti.

Poliisi ja liikennevahinkojen tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden tutkintaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.